Opis

Unaprijed zagrijte pećnicu na 160°C.

Stavite komade patlidžana u sito I začinite solju kako bi pustili tekućinu. Ostavite da stoji 10-15 minuta.

Jednom kad se ocijedi, lagano isperite patlidžan i temeljito ga posušite salvetom ili papirnatim ubrusom. Kistom premažite preostalo ulje po patlidžanu i stavite na pladanj za pečenje. Pecite u pećnici 20-30 minuta.

U međuvremenu začinite meso s malo soli i papra te jednom žlicom ulja. U loncu debelog dna na srednjoj do jakoj vatri prepecite meso u turama, a zatim izvadite iz tave. Dodajte luk u tavu i pecite 3-4 minute dok ne omekša, a zatim dodajte mljeveni korijander i štapić cimeta. Vratite meso i njegove sokove u tavu, a zatim dodajte rajčice i kuhajte  2-3 minute.

Rastopite kocku za temeljac u 200ml vruće vode, a zatim dodajte u tavu s ribizima. Poklopite poklopcem i pecite u pećnici 1 ½ sat ili dok meso ne postane mekano.

Kad je janjetina pečena, umiješajte pečeni patlidžan, koricu i sok limuna. Poslužite uz pilav od riže i ukrasite listićima mente.

Sastojci

  • 2 patlidžana narezana na komade od po 5cm
  • 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 1kg janjeće plećke (ili bilo kakve druge janjetine za gulaš), narezane na komade od 5cm
  • 1 luk, narezan
  • 1 žlica mljevenog korijandera
  • 1 štapić cimeta
  • 1 x 400g limenka zgnječenih rajčica
  • 1 Continental 28g kocka pilećeg temeljca
  • 200ml vruće vode
  • 64 g ribiza
  • Korica i sok 1 limuna
  • Sol i papar
  • Pilav od riže za posluživanje
  • Lišće mente za ukras

Povezani recepti