Opis
Priprema:
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Drvenom kuhačom u velikoj zdjeli miješajte sir, maslac, sjemenke vanilije i koru od naranče dok se ne sjedine. Dodajte smjesu s brašnom i miješajte sve dok smjesa ne počne ličiti na grube mrvice. Stavite tijesto na plastičnu foliju, oblikujte ga u disk i čvrsto zamotajte. Hladite sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na pobrašnjenoj površini izvaljajte tijesto na debljinu od 3mm. Okruglim kalupom promjera 10cm izrežite kekse. Ostatke tijesta ponovo izvaljajte i izrežite.
Kristal šećer stavite u široku, plitku zdjelu. Krug po krug navlažite vodom i umočite u šećer. Preklopite krug napola pokrivajući šećer, zatim ponovo preklopite. Na svaki od 2 lima prekrivenih papirom za pečenje stavite sedam keksa. Vrhove premažite jajetom i pospite grubim šećerom. Pecite dok ne postanu smeđi, 25-30 minuta. Premjestite lim na žičanu rešetku i ostavite da se keksi potpuno ohlade. Najbolje je pojesti kekse isti dan kada su napravljeni.
Sastojci
Sastojci
- 1 3/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
- dodatno za posipanje
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice kosher soli
- 1 šalica svježeg domaćeg sira
- 1/2 šalice (226g) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 mahuna vanilije bez sjemenki
- 1 puna žlica sitno ribane kore jedne naranče
- 1/3 šalice kristal šećera
- 1 veliko jaje
- lagano tučeno
- grubi šećer za posipanje