Guščja stopala (GUSINIE LAPKI)

Guščja stopala (GUSINIE LAPKI)

Opis

Priprema:

U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Drvenom kuhačom u velikoj zdjeli miješajte sir, maslac, sjemenke vanilije i koru od naranče dok se ne sjedine.  Dodajte smjesu s brašnom i miješajte sve dok smjesa ne počne ličiti na grube mrvice. Stavite tijesto na plastičnu foliju, oblikujte ga u disk i čvrsto zamotajte. Hladite sat vremena.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na pobrašnjenoj površini izvaljajte tijesto na debljinu od 3mm. Okruglim kalupom promjera 10cm izrežite kekse. Ostatke tijesta ponovo izvaljajte i izrežite.

Kristal šećer stavite u široku, plitku zdjelu. Krug po krug navlažite vodom i umočite u šećer. Preklopite krug napola pokrivajući šećer, zatim ponovo preklopite. Na svaki od 2 lima prekrivenih papirom za pečenje stavite sedam keksa. Vrhove premažite jajetom i pospite grubim šećerom. Pecite dok ne postanu smeđi, 25-30 minuta. Premjestite lim na žičanu rešetku i ostavite da se keksi potpuno ohlade. Najbolje je pojesti kekse isti dan kada su napravljeni.

Sastojci

Sastojci

  • 1 3/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • dodatno za posipanje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice kosher soli
  • 1 šalica svježeg domaćeg sira
  • 1/2 šalice (226g) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 mahuna vanilije bez sjemenki
  • 1 puna žlica sitno ribane kore jedne naranče
  • 1/3 šalice kristal šećera
  • 1 veliko jaje
  • lagano tučeno
  • grubi šećer za posipanje

Povezani recepti