Grčki keksi s maslacem (Kourabiedes)

Grčki keksi s maslacem (Kourabiedes)

Opis

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Prosijte brašno, bademe, šećer u prahu i sol u srednju zdjelu.

Električnim mikserom s nastavkom za miješanje tucite maslac i med srednjom brzinom dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte vaniliju i koricu limuna. (Smjesa se neće potpuno spojiti dok ne dodate smjesu s brašnom.) Smanjite brzinu i postepeno dodajte smjesu s brašnom naizmjence s likerom od mastike.

Jednu žlicu tijesta oblikujte u kuglicu. Stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta, a između kuglica ostavite razmak od 5cm. Pecite oko 20 minuta, dok rubovi ne postanu smeđi. Premjestite papir na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade. Uvaljajte kekse u šećer u prahu. Keksi se mogu držati  u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana.

Sastojci

Sastojci

  • 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • 3/4 šalice blanširanih štapića badema
  • tostiranih i sitno nasjeckanih
  • 3/4 šalice šećera u prahu
  • dodatno za valjanje
  • 1/2 žličice kosher soli
  • 226 g (1 šalica) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 2 žlice meda
  • najbolje grčkog
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice ribane korice limuna
  • 1/2 šalice likera od mastike
  • kao što je Skinos

Povezani recepti