Grčki keksi s maslacem (Kourabiedes)
Recept iz: Martha Stewart
Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!
Sastojci
- 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
- 3/4 šalice blanširanih štapića badema tostiranih i sitno nasjeckanih
- 3/4 šalice šećera u prahu dodatno za valjanje
- 1/2 žličice kosher soli
- 226 g (1 šalica) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
- 2 žlice meda najbolje grčkog
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žličice ribane korice limuna
- 1/2 šalice likera od mastike kao što je Skinos
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Prosijte brašno, bademe, šećer u prahu i sol u srednju zdjelu.
- 2. Električnim mikserom s nastavkom za miješanje tucite maslac i med srednjom brzinom dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte vaniliju i koricu limuna. (Smjesa se neće potpuno spojiti dok ne dodate smjesu s brašnom.) Smanjite brzinu i postepeno dodajte smjesu s brašnom naizmjence s likerom od mastike.
- 3. Jednu žlicu tijesta oblikujte u kuglicu. Stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta, a između kuglica ostavite razmak od 5cm. Pecite oko 20 minuta, dok rubovi ne postanu smeđi. Premjestite papir na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade. Uvaljajte kekse u šećer u prahu. Keksi se mogu držati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri
Recepti Martha Stewart
Prhki sendvič keksi od badema