Opis
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Prosijte brašno, bademe, šećer u prahu i sol u srednju zdjelu.
Električnim mikserom s nastavkom za miješanje tucite maslac i med srednjom brzinom dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte vaniliju i koricu limuna. (Smjesa se neće potpuno spojiti dok ne dodate smjesu s brašnom.) Smanjite brzinu i postepeno dodajte smjesu s brašnom naizmjence s likerom od mastike.
Jednu žlicu tijesta oblikujte u kuglicu. Stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta, a između kuglica ostavite razmak od 5cm. Pecite oko 20 minuta, dok rubovi ne postanu smeđi. Premjestite papir na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade. Uvaljajte kekse u šećer u prahu. Keksi se mogu držati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana.
Sastojci
Sastojci
- 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
- 3/4 šalice blanširanih štapića badema
- tostiranih i sitno nasjeckanih
- 3/4 šalice šećera u prahu
- dodatno za valjanje
- 1/2 žličice kosher soli
- 226 g (1 šalica) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
- 2 žlice meda
- najbolje grčkog
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žličice ribane korice limuna
- 1/2 šalice likera od mastike
- kao što je Skinos