Grčki keksi s maslacem (Kourabiedes)

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

 

Sastojci

  • 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • 3/4 šalice blanširanih štapića badema tostiranih i sitno nasjeckanih
  • 3/4 šalice šećera u prahu dodatno za valjanje
  • 1/2 žličice kosher soli
  • 226 g (1 šalica) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 2 žlice meda najbolje grčkog
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice ribane korice limuna
  • 1/2 šalice likera od mastike kao što je Skinos

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Prosijte brašno, bademe, šećer u prahu i sol u srednju zdjelu.
  • 2. Električnim mikserom s nastavkom za miješanje tucite maslac i med srednjom brzinom dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte vaniliju i koricu limuna. (Smjesa se neće potpuno spojiti dok ne dodate smjesu s brašnom.) Smanjite brzinu i postepeno dodajte smjesu s brašnom naizmjence s likerom od mastike.
  • 3. Jednu žlicu tijesta oblikujte u kuglicu. Stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta, a između kuglica ostavite razmak od 5cm. Pecite oko 20 minuta, dok rubovi ne postanu smeđi. Premjestite papir na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade. Uvaljajte kekse u šećer u prahu. Keksi se mogu držati  u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana.

Povezani recepti

Vidi sve