Griz s jabukama
Recept iz: David Skoko

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 500 ml mlijeka
- 100 g griza
- 125 g šećera
- 500 g jabuka
- 100 g čokolade
- 5 g cimeta
Priprema
- 1. U pola litre mlijeka staviti 75g griza i isto toliko šećera. Kuhati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše.
- 2. Jabuke oguliti, izrezati na kockice. Preliti s 1 dcl vode i 50g šećera, cimetom i kuhati jabuke dok ne omekšaju.
- 3. Ispasirati jabuke i dodati ostatak griza te kratko kuhati dok griz ne upije tekućinu.
- 4. Rasporediti u čaše preko griza i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
- 5. Prije serviranja naribati malo čokolade u svaku čašu i staviti krišku jabuke u sredinu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići