Griz s jabukama
Recept iz: David Skoko
Priprema
U pola litre mlijeka staviti 75g griza i isto toliko šećera. Kuhati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše.
Jabuke oguliti, izrezati na kockice. Preliti s 1 dcl vode i 50g šećera, cimetom i kuhati jabuke dok ne omekšaju. Ispasirati jabuke i dodati ostatak griza te kratko kuhati dok griz ne upije tekućinu. Rasporediti u čaše preko griza i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Prije serviranja naribati malo čokolade u svaku čašu i staviti krišku jabuke u sredinu.
Sastojci
- Namirnice
- 500 ml mlijeka
- 100 g griza
- 125 g šećera
- 500 g jabuka
- 100 g čokolade
- 5 g cimeta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima