Griz s jabukama

 

Priprema

U pola litre mlijeka staviti 75g griza i isto toliko šećera. Kuhati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše.

Jabuke oguliti, izrezati na kockice. Preliti s 1 dcl vode i 50g šećera, cimetom i kuhati jabuke dok ne omekšaju. Ispasirati  jabuke i dodati ostatak griza te kratko kuhati dok griz ne upije tekućinu. Rasporediti u čaše preko griza i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Prije serviranja naribati malo čokolade u svaku čašu i staviti krišku jabuke u sredinu.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g griza
  • 125 g šećera
  • 500 g jabuka
  • 100 g čokolade
  • 5 g cimeta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve