Griz s jabukama

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 500 ml mlijeka
  • 100 g griza
  • 125 g šećera
  • 500 g jabuka
  • 100 g čokolade
  • 5 g cimeta

Priprema

  • 1. U pola litre mlijeka staviti 75g griza i isto toliko šećera. Kuhati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše.
  • 2. Jabuke oguliti, izrezati na kockice. Preliti s 1 dcl vode i 50g šećera, cimetom i kuhati jabuke dok ne omekšaju.
  • 3. Ispasirati  jabuke i dodati ostatak griza te kratko kuhati dok griz ne upije tekućinu.
  • 4. Rasporediti u čaše preko griza i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
  • 5. Prije serviranja naribati malo čokolade u svaku čašu i staviti krišku jabuke u sredinu.

Povezani recepti

Vidi sve