Gris puding s medenim jogurtom i ružama

Gris puding s medenim jogurtom i ružama

Opis

Priprema:

 

  1. Staviti jogurt u gazu i dobro ga procijediti oko 24 sata. Pomiješati s džemom od ruže, medom i cimetom.
  2. Zagrijati maslac i ispržiti s grisom dok ne postane zlatan. Dodati šećer i vaniliju. Uliti oko 400 ml vode i miješati dok se smjesa ne zgusne. Naribati mozzarelu, dodati u gris i kuhati na blagoj vatri, uz redovito miješanje, dok se tijesto ne oblikuje.
  3. Skinuti s vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Staviti tijesto između dva lista prozirne folije i istanjiti ga.
  4. Narezati tijesto na debele trake i staviti medeni jogurt na svaku traku. Uviti trake. Posipati sjeckanim orasima i laticama ruže. Desert poslužiti ohlađen.

Sastojci

Za gris puding

  • 160 g durum pšeničnog grisa
  • 220 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 250 g mozzarele
  • 1 štapić vanilije (ili vrećica vanilije)

Za medeni jogurt

  • 800 g jogurta
  • 2 žlice džema od ruže
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica cimeta

Za ukrašavanje

  • orasi za posipanje
  • Latice ruže

Povezani recepti