Grilani kovač sa salatom od dimljenog krumpira

Thomas Kerridge engleski je kuhar s Michelinovom zvjezdicom koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji po osnivanju gastropuba s Michelinovom zvjezdicom pod nazivom The Hand & Flowers, Kerridge je poznat i po svojim pojavljivanjima u reality kulinarskim programima MasterChef, Saturday Kitchen i Great British Menu.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 x 500 g morskog kovača, očišćenog i bez peraja
  • 3 grančice ružmarina, listovi sitno nasjeckani
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sitne morske soli
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 2 žličice sjemenki komorača, lagano samljevenih
  • 1½ žličice češnjaka u prahu
  • sok od 1 limuna
  • krumpir salata
  • šaka drvene sječke, namočene u vodi
  • 800g kuhanog mladog krumpira prepolovljenog
  • 3 žlice kvalitetne majoneze
  • 3 žlice guste crème fraiche
  • 6 štapića celera, sitno nasjeckanog
  • 50 g kiselih krastavaca, narezanih na ploške
  • 2 žlice kopra, grubo nasjeckanog
  • 2 žlice plosnatog lista peršina, sitno nasjeckanog

Priprema

  • 1. Stavite maslinovo ulje, sol i začine u plitku pliticu i promiješajte žlicom.
  • 2. Zatim položite kovača na dasku za rezanje, zarežite ribu po tri kriške s obje strane.
  • 3. To će omogućiti ribi da se brže ispeče i lakše postane hrskava.
  • 4. Zatim položite ribu na promiješane začine i umasirajte ih u ribu pazeći da prodru u one rezove što ste ih napravili sa svake strane.
  • 5. Nakon što je ugljen na roštilju spreman, položite ribu izravno na vrući roštilj i ostavite je tako dok koža počne hrskati i napuknuti (5 ili 6 minuta). Nemojte se bojati ostaviti ga još malo, jer reš pečena riblja koža ima zapanjujuće blago slatki okus, pikantna je i hrskava.
  • 6. Zatim ribu pažljivo preokrenite i nastavite kuhati još otprilike isto vrijeme.
  • 7. Maknite ribu s roštilja i stavite na tanjur za posluživanje, iscijedite sok od limuna i ostavite da odstoji tri minute.

Povezani recepti

Vidi sve