Grilani kovač sa salatom od dimljenog krumpira
Recept iz: Tom Kerridge
Thomas Kerridge engleski je kuhar s Michelinovom zvjezdicom koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji po osnivanju gastropuba s Michelinovom zvjezdicom pod nazivom The Hand & Flowers, Kerridge je poznat i po svojim pojavljivanjima u reality kulinarskim programima MasterChef, Saturday Kitchen i Great British Menu.
Sastojci
- Sastojci
- 2 x 500 g morskog kovača, očišćenog i bez peraja
- 3 grančice ružmarina, listovi sitno nasjeckani
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica sitne morske soli
- 1 žličica dimljene paprike
- 2 žličice sjemenki komorača, lagano samljevenih
- 1½ žličice češnjaka u prahu
- sok od 1 limuna
- krumpir salata
- šaka drvene sječke, namočene u vodi
- 800g kuhanog mladog krumpira prepolovljenog
- 3 žlice kvalitetne majoneze
- 3 žlice guste crème fraiche
- 6 štapića celera, sitno nasjeckanog
- 50 g kiselih krastavaca, narezanih na ploške
- 2 žlice kopra, grubo nasjeckanog
- 2 žlice plosnatog lista peršina, sitno nasjeckanog
Priprema
- 1. Stavite maslinovo ulje, sol i začine u plitku pliticu i promiješajte žlicom.
- 2. Zatim položite kovača na dasku za rezanje, zarežite ribu po tri kriške s obje strane.
- 3. To će omogućiti ribi da se brže ispeče i lakše postane hrskava.
- 4. Zatim položite ribu na promiješane začine i umasirajte ih u ribu pazeći da prodru u one rezove što ste ih napravili sa svake strane.
- 5. Nakon što je ugljen na roštilju spreman, položite ribu izravno na vrući roštilj i ostavite je tako dok koža počne hrskati i napuknuti (5 ili 6 minuta). Nemojte se bojati ostaviti ga još malo, jer reš pečena riblja koža ima zapanjujuće blago slatki okus, pikantna je i hrskava.
- 6. Zatim ribu pažljivo preokrenite i nastavite kuhati još otprilike isto vrijeme.
- 7. Maknite ribu s roštilja i stavite na tanjur za posluživanje, iscijedite sok od limuna i ostavite da odstoji tri minute.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom