Opis

  1. Kako biste napravili preljev, sve sastojke pomiješajte u zdjeli. Kušajte i začinite po ukusu.
  2. Zagrijte nauljenu gril tavu na jakoj vatri. Haloumi narežite na ploške debljine od 1 cm i pospite maslinovim uljem. Pecite 1–2 minutes sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju i daje otpor kada ga lagano pritisnete.
  3. Ocijedite od ulja na kuhinjskom ručniku, zatim haloumi posložite na pladanj za posluživanje. Žlicom pospite preljev po vrhu. Poslužite odmah.

 

Bilješka

  • Svježi za´atar dostupan je samo od studenog do svibnja. Morat ćete naručiti unaprijed iz specijaliziranih trgovina. Ako nije dostupan, za zamjenu možete koristiti istu količinu svježeg timijana.

Sastojci

  • 300 g haloumi
  • maslinovo ulje, za posipanje
  • Preljev od nara, za’atara i ruja:
  • 65g sjemenki nara
  • 10 svježih grančica za´atara, ubranih
  • 1 francuski šalot luk, sitno nasjeckan
  • 1 žličica sjemenki bundeve, tostiranih
  • 1 žličica suncokretovih sjemenki, tostiranih
  • 1 žličica molase od nara
  • 1 žličica pinjola, tostiranih
  • 1 žličica ruja
  • maslinovo ulje, po potrebi
  • prstohvat listića morske soli

Povezani recepti