Granola prutić
Recept iz: Pavel Pavlov
Način pripreme:
1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (na vrući zrak). Ogulite jabuke, narežite ih na kockice, zalijte s 80 g vode i soka od polovice limuna te kuhajte na laganoj vatri dok ne postanu pire.
2. Sitno nasjeckajte orahe, indijske oraščiće i lješnjake. U zdjelu za miješanje mikserom pomiješajte nasjeckano orašasto voće, zobene pahuljice, sezam, suncokretove i bučine sjemenke, šećer, javorov sirup, ulje, cimet, đumbir i prstohvat soli.
3. Ulijte pire od jabuka i ponovno promiješajte. Rasporedite smjesu u tankom sloju na lim, pokrijte masnim papirom. Pecite oko jedan sat. Narežite na komade. Po želji zalijte prutiće temperiranom crnom čokoladom.
Sastojci
- Sastojci
- 3 srednje velike zelene jabuke
- 80 g vode
- 1/2 limuna
- 350 g krupnih zobenih pahuljica
- 400 g orašastog voća (oraha, indijskih oraščića, lješnjaka)
- 125 g sjemenki (suncokretovih i bučinih)
- 100 g sezama
- 100 g smeđeg šećera
- 8 g cimeta
- 4 g suhog đumbira
- 1 prstohvat soli
- 120 g javorovog sirupa
- 20 g jestivog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom