Granola prutić
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- 3 srednje velike zelene jabuke
- 80 g vode
- 1/2 limuna
- 350 g krupnih zobenih pahuljica
- 400 g orašastog voća (oraha, indijskih oraščića, lješnjaka)
- 125 g sjemenki (suncokretovih i bučinih)
- 100 g sezama
- 100 g smeđeg šećera
- 8 g cimeta
- 4 g suhog đumbira
- 1 prstohvat soli
- 120 g javorovog sirupa
- 20 g jestivog ulja
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (na vrući zrak). Ogulite jabuke, narežite ih na kockice, zalijte s 80 g vode i soka od polovice limuna te kuhajte na laganoj vatri dok ne postanu pire.
- 2. Sitno nasjeckajte orahe, indijske oraščiće i lješnjake. U zdjelu za miješanje mikserom pomiješajte nasjeckano orašasto voće, zobene pahuljice, sezam, suncokretove i bučine sjemenke, šećer, javorov sirup, ulje, cimet, đumbir i prstohvat soli.
- 3. Ulijte pire od jabuka i ponovno promiješajte. Rasporedite smjesu u tankom sloju na lim, pokrijte masnim papirom. Pecite oko jedan sat. Narežite na komade. Po želji zalijte prutiće temperiranom crnom čokoladom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci