Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Sastojci

  • 3 srednje velike zelene jabuke
  • 80 g vode
  • 1/2 limuna
  • 350 g krupnih zobenih pahuljica
  • 400 g orašastog voća (oraha, indijskih oraščića, lješnjaka)
  • 125 g sjemenki (suncokretovih i bučinih)
  • 100 g sezama
  • 100 g smeđeg šećera
  • 8 g cimeta
  • 4 g suhog đumbira
  • 1 prstohvat soli
  • 120 g javorovog sirupa
  • 20 g jestivog ulja

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (na vrući zrak). Ogulite jabuke, narežite ih na kockice, zalijte s 80 g vode i soka od polovice limuna te kuhajte na laganoj vatri dok ne postanu pire.
  • 2. Sitno nasjeckajte orahe, indijske oraščiće i lješnjake. U zdjelu za miješanje mikserom pomiješajte nasjeckano orašasto voće, zobene pahuljice, sezam, suncokretove i bučine sjemenke, šećer, javorov sirup, ulje, cimet, đumbir i prstohvat soli.
  • 3. Ulijte pire od jabuka i ponovno promiješajte. Rasporedite smjesu u tankom sloju na lim, pokrijte masnim papirom. Pecite oko jedan sat. Narežite na komade. Po želji zalijte prutiće temperiranom crnom čokoladom.

Povezani recepti

Vidi sve