Opis

Pećnicu zagrijte na 170°C.

U velikoj zdjeli zajedno izmiješajte kvinoju, kakao komadiće, kavu, zob, sjemenke, orašaste plodove, sol i začine.

U velikom loncu rastopite maslac i dodajte javorov sirup. Kada zavrije maknite s vatre. Hladite 10 minuta, zatim žlicom, lopaticom ili samostojećim mikserom koji ima nastavak za miješanje, dobro umiješajte ostale sastojke.

Smjesu granole ravnomjerno rasporedite na debljinu od 1 cm na lim obložen papirom za pečenje i pecite 12-18 minuta ili dok ne postane zlatno smeđe. Budite sigurni da je granole dobro pečena kako biste osigurali hrskavost.

Ostavite da se ohladi na limu, zatim razlomite na komade, stavite u hermetički zatvorenu posudu s ostalim sastojcima i promiješajte. Čuvajte u zatvorenoj posudi na suhom mjestu.

Sastojci

  • 25g napuhnute kvinoje
  • 40g drobljenih zrna kakaa
  • 30g kave u zrnu, tostiranih, grubo usitnjenih
  • 300g rolane zobi
  • 200g miješanih sjemenki, suncokret, bundeva, sezam
  • 50g badema, s kožicom, grubo narezanih
  • 50g lješnjaka, cijelih i blanširani, grubo narezanih
  • 50g oraha, grubo narezanih
  • 1 žličica mljevenog cimeta,
  • 1 žličica soli
  • 200g javorovog sirupa
  • 75g maslaca
  • 200g miješanog sušenog voća, brusnice, marelice, sultane, ribiz, zlatne grožđice, nasjeckano
  • 50g kokosovog brašna (ili listića)
  • 50g tamne čokolade, nasjeckane na manje komadiće
  • jogurt i bobice, za posluživanje

Povezani recepti