Pannacotta

U lonac stavite mlijeko, kokos, vaniliju, koricu limuna i šećer. Grijte (ne smije zakuhati) na laganoj vatri 15 minuta, zatim procijedite.

U maloj zdjelici umiješajte želatinu s toplom vodom dok se ne stope. Dok je aromatizirano mlijeko još toplo, dodajte smjesu želatina i rastopite.

Još jednom promiješajte i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu, zatim umješajte jogurt i ulijte u posudu za serviranje, ostavite u hladnjaku preko noći da očvrsne.

Napomena: Ako ste nestrpljivi ili nemate vremena napravite ledenu kupku s dvije zdjelice, dodajte  pannacotta smjesu i hladite dok ne očvrsne.

Granita od lubenice

Stavite lubenicu, šećer i limun u blender i miješajte dok se ne stope.

Istočite u plitku tavu za pečenje pa umiješajte metvicu, mogranj i kokos. Zaledite na 2 sata, izvadite i stražnjom stranom vilice miješajte, stružite i tucite sve smrznute dijelove pa vratite u ledenicu.

Ostavite u ledenici još 2 sata pa ponovite proces miješanja. Umotajte u plastiku ili foliju i čuvajte u ledenici dok ne zatreba.

Poslužite u ohlađenoj čaši, zdjeli ili izdubljenoj lubenici s pudingom od chia sjemenki i slatkom pjenicom od avokada.

Saće

U čisti lonac stavite vodu, šećer, zlatni sirup. Promješajte da se sastojci stope i sav šećer otopi. Stavite na jaku vatru. Budite uz lonac dok ne uzavrije, a onda postavite sat na 7 minuta. Ostavite jaku vatru i pustite da kuha.

Dok čekate, obložite posudu za pečenje papirom za pečenje. Kad vrijeme istekne, maknite lonac s vatre i stavite ga pored pladnja.

Prosijte bikarbonu po vreloj mješavini i lagano je umiješajte velikom žlicom ili lopaticom.

Brzo ulijte smjesu u pladanj, gurajući saće prema strani sve odjednom s najmanje pokreta.

Odložite na hladno i dobro ventilirano mjesto na 30 minuta. Provjerite je li se stvrdnulo. Ako jest, spremite u hermetički zatvorene posude i čvrsto zavijte u foliju.

Koristite prema potrebi. Pazite da bude dobro zatvoreno. Zapamtite da uvijek dobro pokrijete.

Napomena: pire od mahunarki nemojte dugo miksati jer će toplina aparata izblijediti boju pirea.

Serviranje:

Panna cotta

Povrh toga granita

Prekrijte izmrvljenim saćem, pistacijima i narezanom metvicom

Napomena: Ako ste nestrpljivi ili nemate vremena napravite ledenu kupku s dvije zdjelice, dodajte  pannacotta smjesu i hladite dok se ne stegne.

Sastojci

  • PANNACOTTA
  • 600 ml mlijeka
  • 200 g grčkog jogurta
  • 75 g šećera ili meda
  • 3 žlice kokosa, naribanog
  • 2 štapića vanilije
  • 1 kora limuna
  • 6 g želatine u prahu
  • 2 žlice tople vode
  • GRANITA
  • 5 šalica lubenice, bez koštica, u kockicama
  • ¾ šalice šećera
  • 1 limun, sok i kora
  • 2 žlice naribanog kokosa
  • 1 žlica metvice, nasjeckane
  • 2 žlice sjemenki mogranja
  • SAĆE
  • 360 g šećera
  • 225 g meda
  • 50 ml vode
  • 20 g sode bikarbone
  • ½ šalice narezanog pistacija
  • ¼ šalice narezane metvice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve