Granita od badema s ušećerenim bademima i keksima od badema

Način pripreme:

1. Za granitu se pravi bademovo mlijeko tako da se bademi krupno samelju u blenderu. Zatim se doda šećer i smjesa se fino samelje. Dok se ona melje, dodajte vodu u mlazovima. Smjesu prebacite u posudu, dodajte ružinu vodicu i promiješajte. Ostavite smjesu da stoji preko noći.

2. Procijedite bademovo mlijeko u posudu tako da gustu smjesu pritišćete vilicom. Sačuvajte bademovu pulpu za kekse. Mlijeko izlijte u metalnu tavu i stavite u hladnjak na 2 sata, tako da povremeno provjerite smjesu vilicom.

3. Za kolačiće od badema u posudi razbijte žumanjke sa šećerom. Dodajte maslac i promiješajte. Dodajte brašno zajedno sa solju i promiješajte. Na kraju dodajte bademovu pulpu. Dalje zamijesite rukama.

4. Oblikujte okrugle kekse rukama ili s pomoću žlice. Posložite ih u plitkom limu, na papiru za pečenje. Pecite kekse u unaprijed ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva, 5-10 minuta. Dok ne pozlate.

5. Kako biste ušećerili bademe, ispite tanki sloj šećera u tavu. U smjesu naribajte koru limuna. Tresite tavu dok se šećer ne počne topiti. Dodajte bademe i tresući tavu uvaljate ih u šećer.

6. Poslužite granitu od badema u šalici zajedno s kolačićima od badema i ušećerenim bademima

Sastojci

  • Za granitu250 g oguljenih badema 1 litra vode 250 g šećera 50 ml ružZa kekse250 g pulpe od badema 2 žumanjka 100 g brašna 150 g šećera 200 g mekanog maslaca prstohvat soliZa ušećerene bademe1 limun naribana kora 50 g šećera 100 g oguljenih badema

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve