Opis

Kad se obitelj okupi, nema ništa bolje od lijepog variva od graha.

Stavite lonac na vatru i dno mu prekrijte maslinovim uljem. Nasjeckajte dva luka i popirjajte ih. Nasjeckajte tri češnja češnjaka, narežite tri pelata i jednu kobasicu.
Kad luk dobije boju, dodajte mu češnjak, papričicu, lovor, rajčicu, sol i kobasicu.

Dok se to pirja, narežite dvije očišćene sipe na trakice. Dodajte bijelo vino u lonac, pustite da alkohol ispari i ubacite sipe. Pustite da se kuha 20 minuta. Posljednjih pet minuta bez poklopca.

Potom dodajte sirove škampe. Zatim u posudu stavite kuhani grah s vodom u kojoj se kuhao, promiješajte i pustite da zavri.

Na kraju dodajte nasjeckani peršin i razveselite obitelj.

Sastojci

  • 2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 pelata
  • 1 kobasica
  • 2 sipe
  • 10 škampa
  • 1 konzerva crvenog kuhanoga graha
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 papričica
  • lovorov list
  • nasjeckani peršin
  • ¼ žličice soli
  • maslinovo ulje

Povezani recepti