Opis
Kad se obitelj okupi, nema ništa bolje od lijepog variva od graha.
Stavite lonac na vatru i dno mu prekrijte maslinovim uljem. Nasjeckajte dva luka i popirjajte ih. Nasjeckajte tri češnja češnjaka, narežite tri pelata i jednu kobasicu.
Kad luk dobije boju, dodajte mu češnjak, papričicu, lovor, rajčicu, sol i kobasicu.
Dok se to pirja, narežite dvije očišćene sipe na trakice. Dodajte bijelo vino u lonac, pustite da alkohol ispari i ubacite sipe. Pustite da se kuha 20 minuta. Posljednjih pet minuta bez poklopca.
Potom dodajte sirove škampe. Zatim u posudu stavite kuhani grah s vodom u kojoj se kuhao, promiješajte i pustite da zavri.
Na kraju dodajte nasjeckani peršin i razveselite obitelj.

Stavite lonac na vatru i dno mu prekrijte maslinovim uljem. Nasjeckajte dva luka i popirjajte ih. Nasjeckajte tri češnja češnjaka, narežite tri pelata i jednu kobasicu.
Kad luk dobije boju, dodajte mu češnjak, papričicu, lovor, rajčicu, sol i kobasicu.
Dok se to pirja, narežite dvije očišćene sipe na trakice. Dodajte bijelo vino u lonac, pustite da alkohol ispari i ubacite sipe. Pustite da se kuha 20 minuta. Posljednjih pet minuta bez poklopca.
Potom dodajte sirove škampe. Zatim u posudu stavite kuhani grah s vodom u kojoj se kuhao, promiješajte i pustite da zavri.
Na kraju dodajte nasjeckani peršin i razveselite obitelj.

Sastojci
- 2 luka
- 3 češnja češnjaka
- 3 pelata
- 1 kobasica
- 2 sipe
- 10 škampa
- 1 konzerva crvenog kuhanoga graha
- 2 dl bijelog vina
- 1 papričica
- lovorov list
- nasjeckani peršin
- ¼ žličice soli
- maslinovo ulje