Kad se obitelj okupi, nema ništa bolje od lijepog variva od graha.

Stavite lonac na vatru i dno mu prekrijte maslinovim uljem. Nasjeckajte dva luka i popirjajte ih. Nasjeckajte tri češnja češnjaka, narežite tri pelata i jednu kobasicu.
Kad luk dobije boju, dodajte mu češnjak, papričicu, lovor, rajčicu, sol i kobasicu.

Dok se to pirja, narežite dvije očišćene sipe na trakice. Dodajte bijelo vino u lonac, pustite da alkohol ispari i ubacite sipe. Pustite da se kuha 20 minuta. Posljednjih pet minuta bez poklopca.

Potom dodajte sirove škampe. Zatim u posudu stavite kuhani grah s vodom u kojoj se kuhao, promiješajte i pustite da zavri.

Na kraju dodajte nasjeckani peršin i razveselite obitelj.

Sastojci

  • 2 luka 3 češnja češnjaka 3 pelata 1 kobasica 2 sipe 10 škampa 1 konzerva crvenog kuhanoga graha 2 dl bijelog vina 1 papričica lovorov list nasjeckani peršin ¼ žličice soli maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve