Goveđi Rendang

Goveđi Rendang

Opis

1. Namočite sušene feferone u vrućoj vodi da omekšaju. Stavite feferone, luk, češnjak, galangal, đumbir, limunsku travu i korijandar u mikser i sastojke izmiksajte u pastu.

2. Zagrijte tavu s debljim dnom. Dodajte ulje i prepržite pastu uz dodatak svježih feferona i listova limete. Miješajte i kuhajte 3-4 minute dok sastojci ne otpuste aromu. Dodajte goveđi but, umiješajte kokosovo vrhnje, a nakon toga i curry. Dodajte vodu, sušeni kokos i gusti karamelizirani umak. Miješajte i pirjajte dva do tri sata ili dok meso ne omekša.

3. Poslužite sa svježim kruhom „roti“.

Kruh „roti“ (8 obroka, vrijeme pripreme: 3 sata i 30 minuta):

1. Jednoj šalici vode dodajte sol. Prosijte brašno u zdjelu i napravite udubinu u sredini. Dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete tijesto koje se mrvi, a nakon toga postupno dodajte zasoljenu vodu. Mijesite 15-ak minuta ili dok tijesto ne postane svilenkasto, meko i podatno.

2. Mijesite tijesto između šaka da dobijete ovalni oblik. Oblikujte loptice promjera četiri centimetra i skupljenim šakama zagladite površinu. Trebali biste dobiti osam loptica.

3. Prebacite ih u zdjelu i prelijte uljem. Pustite da se tijesto odmara, pokriveno na toplom najmanje tri sata ili preko noći.

4. Dobro nauljite radnu površinu i ruke uljem iz zdjele. Izvadite jednu od loptica tijesta i pritisnite o radnu površinu s pomoću dva ili tri prsta i raširite tijesto u disk promjera 15-ak centimetara. Nakon toga primite tijesto za rubove i prebacujte ga dok ga ne rastegnete u tanko tijesto slično onomu za štrudle ili lisnatom tijestu.

5. Posipajte sjeckanim mladim lukom i ribanom sušenom govedinom, a onda primite jedan rub razvučenog tijesta i utisnite ga nježno u dlan druge ruke kružnim pokretima, okrećući tijesto od sredine prema rubovima da dobijete tijesto u obliku puža. Pokrijte krpom i ponovite postupak i s preostalim lopticama tijesta.

6. Nakon toga stanjite svakog „puža“ da dobijete disk promjera 10-ak cm i debljine 5 mm. Pecite ih na tavi za prženje s debelim dnom na slaboj vatri i vrlo malo ulja. Protresite tavu da se „roti“ ne zalijepi za dno. Pecite 3-4 minute sa svake strane dok ne poprimi boju. Ako imate jako veliku tavu, možete peći dva ili tri „rotija“ istodobno.

7. Držite ih na toplom dok pečete preostale „rotije“, ali nemojte ih pokrivati jer neće biti hrskavi.

Sastojci

Sastojci

  • 6 dugačkih
  • prepolovljenih sušenih feferona bez sjemenki (zadržite sjemenke ako volite ljutu hranu)
  • 150 g španjolskog luka
  • nasjeckanog
  • 5 režnjeva češnjaka
  • nasjeckanog
  • korijen galangala dugačak 3 cm
  • oguljen
  • korijen mladog đumbira dugačak 3 cm
  • oguljen i narezan
  • 1 stabljika limunske trave
  • sitno nasjeckana
  • ½ vezice korijandra
  • ¼ šalice biljnog ulja
  • 6 listova limete
  • 2 svježa crvena feferona
  • prepolovljena
  • 1 kg goveđeg buta
  • narezanog na komade promjera 3 cm
  • 1 šalica vrhnja od kokosa
  • 1 ½ žlica curryja za meso
  • ½ šalice vode
  • ½ šalice sušenog kokosa
  • prženog na laganoj vatri i mljevenog
  • 1-2 žlice gustoga karameliziranog sojina umaka
  • soli po želji
  • kruh „roti“
  • 1 žličica soli
  • 500 g brašna za kolače
  • 1 veliko jaje
  • lagano tučeno
  • 2 šalice ulja
  • idealno je čisto kokosovo ulje bez okusa
  • 3 žličice mladog luka
  • sjeckanog
  • 3 žličice sušene govedine
  • naribane

Povezani recepti