Goveđi entrecote s roštilja i umak bearnaise
Sastojci
- 4 komada goveđih odrezaka entrecote
- sol
- crni papar
- Temeljac
- 1 dl bijelog vinskog octa
- 3 dl bijelog vina
- 1 vlasac
- 3 grančice timijana
- 10 komada cijelih zrna bijelog papra
- 1 lovorov list
- Umak
- ½ dl gotovog temeljca
- 5 žumanjaka
- 250 g maslaca normalne slanosti
- sok od limuna
- Estragon
- Tabasco
- sol
- crni papar
Priprema
- 1. Najprije pripremite temeljac. Stavite sastojke u lonac i kuhajte dok tekućine ne ostane 2/3 od početne količine. Pustite da se posve ohladi. Temeljac se u hladnjaku može čuvati nekoliko mjeseci.
- 2. Pripremite bearnaise. U drugom loncu otopite maslac. U drugi lonac stavite žumanjke i temeljac. Lonac sa žumanjcima i temeljcem zagrijte na umjerenoj temperaturi cijelo vrijeme miješajući da se žumanjci ne bi previše skuhali. Temeljac za umak spreman je kad se žumanjci zgusnu. Možete još provjeriti tako da kapnete kap maslaca na temeljac za umak. Ako ostane na površini, žumanjci su se dovoljno zgusnuli.
- 3. Otopljeni maslac izlijte u tankom mlazu u smjesu sa žumanjcima cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Nasjeckajte i ubacite estragon, iscijedite sok od limuna i ulijte nekoliko kapi tabasca. Po potrebi začinite još soli i crnim paprom. Za vrijeme pečenja roštilja, umak čuvajte pokriven folijom na toplom mjestu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjani goveđi obrazi sa zvjezdastim anisom
Recepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste