Najprije pripremite temeljac. Stavite sastojke u lonac i kuhajte dok tekućine ne ostane 2/3 od početne količine. Pustite da se posve ohladi. Temeljac se u hladnjaku može čuvati nekoliko mjeseci.
Pripremite bearnaise. U drugom loncu otopite maslac. U drugi lonac stavite žumanjke i temeljac. Lonac sa žumanjcima i temeljcem zagrijte na umjerenoj temperaturi cijelo vrijeme miješajući da se žumanjci ne bi previše skuhali. Temeljac za umak spreman je kad se žumanjci zgusnu. Možete još provjeriti tako da kapnete kap maslaca na temeljac za umak. Ako ostane na površini, žumanjci su se dovoljno zgusnuli.
Otopljeni maslac izlijte u tankom mlazu u smjesu sa žumanjcima cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Nasjeckajte i ubacite estragon, iscijedite sok od limuna i ulijte nekoliko kapi tabasca. Po potrebi začinite još soli i crnim paprom. Za vrijeme pečenja roštilja, umak čuvajte pokriven folijom na toplom mjestu.

Sastojci

  • 4 komada goveđih odrezaka entrecote sol i crni paparTemeljac1 dl bijelog vinskog octa 3 dl bijelog vina 1 vlasac 3 grančice timijana 10 komada cijelih zrna bijelog papra 1 lovorov listUmak ½ dl gotovog temeljca 5 žumanjaka 250 g maslaca normalne slanosti sok od limuna Estragon Tabasco sol i crni papar

Priprema