Povezane emisije:Kuhar van dužnosti 1Uključite se: Ponedjeljak 11 Srpanj u 12:00 | Ponedjeljak 11 Srpanj u 12:30

Opis

Temeljni elementi:

  1. Na vatru stavite tavu i čekajte dok se ne počne dimiti. Dodajte malo ulja, začinite meso, zatim ga zapecite sa svih strana dok ne poprimi smeđu boju, što je brže moguće. Ohladite u hladnjaku.
  2. U drugoj tavi, stavite smjesu gljiva i pojačajte vatru. Pecite dok sva tekućina ne ispari, miješajte bez prestanka.
  3. Kada smjesa postane tamno smeđa, dodajte vrhnje i ostavite da krčka.
  4. Dovršite s malo soli, mljevenog papra i malo soka limuna. Ohladite u hladnjaku.

Prvi dio slaganja:

  1. Na radnoj površini rasprostrite komad plastične folije.
  2. Na foliju stavite tortilje, tako da se preklapaju.
  3. Dodajte gljive i ravnomjerno ih razmažite u sloju debljine 1 cm, rubove tortilja ostavite bez premaza, otprilike 2.5 cm.
  4. U sredinu stavite preprženi goveđi filet.
  5. Preko govedine zarolajte tortilju u oblik cilindra, koristite plastičnu foliju kako biste učvrstili roladu.
  6. Nastavite zamatati plastičnu foliju oko rolade u oblik kobasice, oba kraja zavrnite i učvrstite. Stavite u hladnjak na sat vremena, kako bi ste rolada stisnula.

Drugi dio slaganja:

  1. Na radnoj površini rasprostrite komad plastične folije.
  2. Na plastičnu foliju stavite kupovno lisnato tijesto.
  3. Izvadite zarolanu govedinu iz plastične folije, ona će ostati u obliku kobasice, zatim je stavite na lisnato tijesto.
  4. Premažite lisnato tijesto sa žumanjkom.
  5. Zarolajte govedinu u lisnato tijesto na isti način kao što ste je umotali u tortilje, napravite to čvrsto i dobro stegnite krajeve, ne ostavljajte rupe. Preko svega zarolajte plastičnu foliju i vratite u hladnjak na sat vremena.

Treći dio gradnje:

Izvadite govedinu u lisnatom tijestu iz plastične folije.

  1. Sve premažite žumanjkom i osušite.
  2. Ponovo premažite žumanjkom i osušite.
  3. Govedinu Wellington ukrasite koristeći rezač ili nož, laganim potezima napravite udubljenja. Sada je spremno za pećnicu.

Pečenje:

  1. opcija: Pecite na 200C, 40 minuta i ostavite da miruje 10 minuta prije rezanja.
  2. opcija: U sredinu govedine zabodite termostat za kuhanje, pecite dok sredina ne dosegne 50C, zatim izvadite iz pećnice i ostavite da miruje dok temperatura ne dosegne 60C. Narežite.

Sastojci

  • 1kg goveđih fileta, očišćenih
  • 3 tortilje
  • 200ml vrhnja
  • 30 gumb gljiva, usitnjenih na mrvice
  • 100g kupovnog lisnatog

Povezani recepti