Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 1kg goveđih fileta, očišćenih
  • 3 tortilje
  • 200ml vrhnja
  • 30 gumb gljiva, usitnjenih na mrvice
  • 100g kupovnog lisnatog

Priprema

  • Temeljni elementi: Na vatru stavite tavu i čekajte dok se ne počne dimiti. Dodajte malo ulja, začinite meso, zatim ga zapecite sa svih strana dok ne poprimi smeđu boju, što je brže moguće. Ohladite u hladnjaku.
  • U drugoj tavi, stavite smjesu gljiva i pojačajte vatru. Pecite dok sva tekućina ne ispari, miješajte bez prestanka.
  • Kada smjesa postane tamno smeđa, dodajte vrhnje i ostavite da krčka.
  • Dovršite s malo soli, mljevenog papra i malo soka limuna. Ohladite u hladnjaku.
  • Prvi dio slaganja: Na radnoj površini rasprostrite komad plastične folije.
  • Na foliju stavite tortilje, tako da se preklapaju.
  • Dodajte gljive i ravnomjerno ih razmažite u sloju debljine 1 cm, rubove tortilja ostavite bez premaza, otprilike 2.5 cm.
  • U sredinu stavite preprženi goveđi filet.
  • Preko govedine zarolajte tortilju u oblik cilindra, koristite plastičnu foliju kako biste učvrstili roladu.
  • Nastavite zamatati plastičnu foliju oko rolade u oblik kobasice, oba kraja zavrnite i učvrstite. Stavite u hladnjak na sat vremena, kako bi ste rolada stisnula.
  • Drugi dio slaganja: Na radnoj površini rasprostrite komad plastične folije.
  • Na plastičnu foliju stavite kupovno lisnato tijesto.
  • Izvadite zarolanu govedinu iz plastične folije, ona će ostati u obliku kobasice, zatim je stavite na lisnato tijesto.
  • Premažite lisnato tijesto sa žumanjkom.
  • Zarolajte govedinu u lisnato tijesto na isti način kao što ste je umotali u tortilje, napravite to čvrsto i dobro stegnite krajeve, ne ostavljajte rupe. Preko svega zarolajte plastičnu foliju i vratite u hladnjak na sat vremena.
  • Treći dio gradnje: Izvadite govedinu u lisnatom tijestu iz plastične folije.
  • Sve premažite žumanjkom i osušite.
  • Ponovo premažite žumanjkom i osušite.
  • Govedinu Wellington ukrasite koristeći rezač ili nož, laganim potezima napravite udubljenja. Sada je spremno za pećnicu.
  • Pečenje: 2 opcije
  • opcija 1: Pecite na 200C, 40 minuta i ostavite da miruje 10 minuta prije rezanja.
  • opcija 2 : U sredinu govedine zabodite termostat za kuhanje, pecite dok sredina ne dosegne 50C, zatim izvadite iz pećnice i ostavite da miruje dok temperatura ne dosegne 60C. Narežite.

Povezani recepti

Vidi sve