Opis

Istucite sastojke za umak zajedno.

Zagrijte veliki wok na jakoj vatri. Dodajte polovicu ulja, a zatim meso te popržite nekoliko minuta da se stisne. Izvadite iz tave i stavite na tanjur. Sad dodajte češnjak uz preostalo ulje te pecite dok ne počne mijenjati boju. Dodajte broccoline, nabacajte ih da se oblože te pecite 30 sekunda prije nego dodate umak. Vratite prepečeno meso i sokove s tanjura u wok pa dajte da zakipi, a onda dobro začinite mljevenim crnim paprom. Dodajte rezance. Tresite još koju minutu kako bi se umak zgusnuo i svi se rezanci obložili.

Odmah poslužite.

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 200g komad goveđeg filea, vrlo tanko narezan
  • 3 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 1 žličica svježe mljevenog papra
  • 1 svežanj  broccolina, podrezanih stabljika
  • Crni papar
  • 400g vijetnamskih svježih rižinih rezanaca (Banh Pho)

 Umak

  • 1 žlica pirea od tamarinda, umiješana u 50 ml tople vode
  • 2 žlice tamnog sojinog umaka
  • 1 žlica rafiniranog šećera
  • ½ žlice ribljeg umaka

Povezani recepti