Goveđi tacosi s wasabijem i majonezom
Sastojci
- Za 7 tacosa
- 2 goveđa ramsteka
- maslinovo ulje
- 7 malih (14cm) kukuruznih tortilja za serviranje
- Za marinadu
- 2 žlice miso paste
- 2 žlice mirina
- 1 žlica šećera u prahu
- 2 žlice maslinova ulja
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- Za brzi kiseli kupus
- 0.5 glavice kineskog kupusa
- 1.5 žlice octa od riže ili limunova soka
- 0.5 žličice tostiranog ulja od sezama
- 1 žličica pahuljica
- sušene čili-papričice
- Za umak od wasabija i majoneze
- 0.5 žličice wasabija
- 2 žlice majoneze
Priprema
- 1. Prvo pripremite marinadu. Pomiješajte miso pastu, mirin, šećer i maslinovo ulje te dobro izmiješajte da se šećer rastopi. Začinite te dodajte jednu veliku žlicu vode ako mješavinu treba malo razrijediti.
- 2. Ostavite masnoću na odrescima da se kod pečenja ne bi osušili. Dobro ih začinite te pržite na vrućem ulju 2 do 3 minute sa svake strane za manje/srednje pečeno ili dok nisu pečeni po vašoj želji. (Lagano protresite tavu kada u nju stavite odreske da se ne bi zalijepili. U protivnom bi mogli zagorjeti.) Otopite masnoću tako da okrenete odreske na stranu, pecite dok masnoća ne bude hrskava i ne porumeni. Polijevajte odreske dok ih budete pržili.
- 3. Kada su odresci gotovi, izvadite ih iz tave te odrežite preostali sloj masnoće. Stavite odreske u marinadu tako da ih obložite sa svih strana. Ostavite da odleže u marinadi te ih povremeno polijevajte. Ova mješavina meksičkih i japanskih okusa – pečeni odrezak mariniran u bogatom, slatkom umaku te zamotan u taco (tostiranu kukuruznu tortilju) – čini brzu mesnu gozbu. Meso se obično marinira prije pečenja, ali ovdje prvo morate ispeći odrezak i potom ga pustiti da se ohladi u marinadi ne bi li upio sve te okuse. Odreske možete marinirati do četiri dana – što dulje, to bolje.
- 4. U međuvremenu pripremite brzi kiseli kupus. Stavite kupus u zdjelu te začinite solju i paprom. Dodajte ocat od riže, sezamovo ulje i pahuljice čili-papričice. Promiješajte mješavinu te ostavite dvije minute da malo omekša.
- 5. U međuvremenu pomiješajte wasabi i majonezu, kušajte te dodajte još malo wasabija ako volite jači okus.
- 6. Zagrijte tortilje 30 do 60 sekundi na otvorenom plamenu dok ne pougljene i ne budu lagano tostirane (ako nemate plin, možete upotrijebiti tavu). Dok su joj vruće, omotajte ih oko valjka za tijesto te ostavite tako dok se ne ohlade ne bi li dobile oblik polumjeseca. U ovom se obliku zovu tacosi.
- 7. Ocijedite odreske da uklonite višak marinade, narežite ih i punite tacose. Na meso dodajte kupus (također ocijedite višak tekućine) te malo umaka od wasabija i majoneze.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom