Goveđa juha s ribanom tjesteninom od jaja

Postupak:

1. Ulijte maslinovo ulje u tavu. Prepolovite luk i pržite ga na ulju. Očistite rajčicu, prepolovite je te također ispržite.

2. U posudu za složenac ulijte hladnu vodu i stavite cijeli komad mesa. Operite mrkvu i dodajte je u posudu. Izrežite korijen celera i korabu, dobro ih operite, prepolovite i stavite u posudu. Prerežite poriluk po dužini na četiri dijela i isperite pod mlazom vode. Stavite poriluk u juhu. Dodajte prženi luk i rajčicu. Dodajte očišćeni korijen peršina te na kraju ljupčac. Poklopite i kuhajte oko dva sata.

3. Procijedite i dodajte kašu.

4. Posluživanje juhe: uzmite tanjur za juhu i prvo stavite narezano meso i mrkvu. Zatim dodajte juhu s izribanom tjesteninom. Pospite nasjeckanim vlascem.

Sastojci

  • Sastojci goveđa noga koljenica ili vrat luk mrkva korijen celera rajčica volovsko srce koraba poriluk korijen peršina ljupčac vlasac sol maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve