Goveđa juha s ribanom tjesteninom od jaja
Recept iz: Primož Dolničar

Postupak:
1. Ulijte maslinovo ulje u tavu. Prepolovite luk i pržite ga na ulju. Očistite rajčicu, prepolovite je te također ispržite.
2. U posudu za složenac ulijte hladnu vodu i stavite cijeli komad mesa. Operite mrkvu i dodajte je u posudu. Izrežite korijen celera i korabu, dobro ih operite, prepolovite i stavite u posudu. Prerežite poriluk po dužini na četiri dijela i isperite pod mlazom vode. Stavite poriluk u juhu. Dodajte prženi luk i rajčicu. Dodajte očišćeni korijen peršina te na kraju ljupčac. Poklopite i kuhajte oko dva sata.
3. Procijedite i dodajte kašu.
4. Posluživanje juhe: uzmite tanjur za juhu i prvo stavite narezano meso i mrkvu. Zatim dodajte juhu s izribanom tjesteninom. Pospite nasjeckanim vlascem.
Sastojci
- Sastojci goveđa noga koljenica ili vrat luk mrkva korijen celera rajčica volovsko srce koraba poriluk korijen peršina ljupčac vlasac sol maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha