Goveđa juha s ribanom tjesteninom od jaja

Goveđa juha s ribanom tjesteninom od jaja

Opis

Postupak:

1. Ulijte maslinovo ulje u tavu. Prepolovite luk i pržite ga na ulju. Očistite rajčicu, prepolovite je te također ispržite.

2. U posudu za složenac ulijte hladnu vodu i stavite cijeli komad mesa. Operite mrkvu i dodajte je u posudu. Izrežite korijen celera i korabu, dobro ih operite, prepolovite i stavite u posudu. Prerežite poriluk po dužini na četiri dijela i isperite pod mlazom vode. Stavite poriluk u juhu. Dodajte prženi luk i rajčicu. Dodajte očišćeni korijen peršina te na kraju ljupčac. Poklopite i kuhajte oko dva sata.

3. Procijedite i dodajte kašu.

4. Posluživanje juhe: uzmite tanjur za juhu i prvo stavite narezano meso i mrkvu. Zatim dodajte juhu s izribanom tjesteninom. Pospite nasjeckanim vlascem.

Sastojci

Sastojci

  • goveđa noga
  • koljenica ili vrat
  • luk
  • mrkva
  • korijen celera
  • rajčica volovsko srce
  • koraba
  • poriluk
  • korijen peršina
  • ljupčac
  • vlasac
  • sol
  • maslinovo ulje

Povezani recepti