Golublja prsa s gljivama i salatom od špinata

Priprema:

 

Golub:

U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak i dodajte u tavu. Uklonite peteljke gljiva i sitno ih nasjeckajte. Nasjeckajte sušenu šunku na sitne kocke. Peteljke i šunku dodajte u tavu i miješajte dvije minute. Dodajte crno vino i temeljac i reducirajte. Golublja prsa začinite solju i svježe mljevenim paprom. U tavi ugrijte malo maslinova ulja i dodajte mu prsa. Stranu na kojoj je koža okrenite prema dolje. Pecite ih s obiju strana dvije minute i pustite prsa da odstoje 2-3 minute. U istu tavu ulijte malo maslinova ulja, dodajte gljive i pecite 2-3 minute. Prsa prelijte umakom, nasjeckajte peršin i posipajte preko umaka.

 

Salata:

Deset minuta namačite grožđice u zdjeli.

Ugrijte malo maslinova ulja u tavi. Krišku kruha narežite na kockice, ubacite u tavu i pržite dok ne poprime crvenkastosmeđu boju. U tavi ugrijte maslinovo ulje i dodajte mu pinjole. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak i sa špinatom ga dodajte u tavu. Miješajte 30 sekunda. Ocijedite grožđice i dodajte ih špinatu. Salatu posipajte prženim kockicama kruha.

Sastojci

  • Golub8 golubljih prsa maslinovo ulje 1 luk 2 režnja češnjaka 500 g šampinjona 150 g sušene šunke Serrano (jedan komad) 150 ml crnog vina 6 grančica peršina 250 ml pilećeg temeljca sol svježe mljeveni paparSalata400 g špinata 1 kriška kruha 2 režnja češnjaka 30 g pinjola 50 g grožđica (iz Malage) sol svježe mljeveni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve