Golublja prsa s gljivama i salatom od špinata

Golublja prsa s gljivama i salatom od špinata

Opis

Priprema:

 

Golub:

U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak i dodajte u tavu. Uklonite peteljke gljiva i sitno ih nasjeckajte. Nasjeckajte sušenu šunku na sitne kocke. Peteljke i šunku dodajte u tavu i miješajte dvije minute. Dodajte crno vino i temeljac i reducirajte. Golublja prsa začinite solju i svježe mljevenim paprom. U tavi ugrijte malo maslinova ulja i dodajte mu prsa. Stranu na kojoj je koža okrenite prema dolje. Pecite ih s obiju strana dvije minute i pustite prsa da odstoje 2-3 minute. U istu tavu ulijte malo maslinova ulja, dodajte gljive i pecite 2-3 minute. Prsa prelijte umakom, nasjeckajte peršin i posipajte preko umaka.

 

Salata:

Deset minuta namačite grožđice u zdjeli.

Ugrijte malo maslinova ulja u tavi. Krišku kruha narežite na kockice, ubacite u tavu i pržite dok ne poprime crvenkastosmeđu boju. U tavi ugrijte maslinovo ulje i dodajte mu pinjole. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak i sa špinatom ga dodajte u tavu. Miješajte 30 sekunda. Ocijedite grožđice i dodajte ih špinatu. Salatu posipajte prženim kockicama kruha.

Sastojci

Golub

  • 8 golubljih prsa
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g šampinjona
  • 150 g sušene šunke Serrano (jedan komad)
  • 150 ml crnog vina
  • 6 grančica peršina
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Salata

  • 400 g špinata
  • 1 kriška kruha
  • 2 režnja češnjaka
  • 30 g pinjola
  • 50 g grožđica (iz Malage)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Povezani recepti