Gnocchetti tjestenina s kremom od parmezana
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano povest će vas kroz mediteransku kuhinju i otkriti zašto su Talijani pravi majstori za pripremanje tjestenine
Sastojci
- Sastojci:
- 500 g pšenične krupice, za tjesteninu
- 250 g tople vode
- 200 g mlijeka
- 200 g svježeg vrhnja
- 300 g parmezan reggiano, nariban
- 150 g pršuta, narezanog na kockice veličine 1cm
- 20 ml Sabe
- 2 košarice cvjetova tikvice, tikvice narezane i cvjetovi odvojeni.
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar
- 300 g svježe ricotte (pečene u pećnici na 200° C, 30 min.)
Priprema
- Kako biste napravili tjesteninu, malo po malo dodajte vodu u pšeničnu krupicu. Miješajte dok se tijesto ne formira. Mijesite tijesto pet minuta, zatim ga ostavite u hladnjaku.
- Tijesto narežite na komade teške 100 g, zatim svaki komad valjajte cjevasti oblik debljine 1 cm, a dužine 2-3 cm. Zatim svaki komad valjate na valjku za njoke.
- Zakuhajte mlijeko i vrhnje, zatim maknite s vatre i dodajte parmezan reggiano. Dobro promiješajte kako bi se sav sir rastopio, držite na toplom dok vam smjesa ne zatreba.
- Zakuhajte veliki lonac posoljene vode.
- U velikoj tavi za prženje zagrijte ulje. Dodajte tikvice i pržite 2-3 minute, dodajte začine, zatim pršut.
- U vodu stavite tjesteninu i kuhajte 3-4 minute. Procijedite, pomiješajte u tavi s tikvicama i pršutom, te pržite jednu minutu. Dodajte otprilike 120 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina, zatim polovicu umaka od parmezana. U tjesteninu stavite i pola otvorenog kotača sira (koji na sredini ima rupu dovoljno veliku za vašu količinu tjestenine), dodajte preostali umak od parmezana i nastavite miješati u kotaču sir još jednu minutu.
- Za kraj dodajte cvjetove tikvica, mrvljenu pečenu ricottu i poslužite s nekoliko kapljica sabe.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom