Opis

Priprema:
U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri: popržite ljutiku i češnjak dok ne omekšaju, oko 2 minute: dodajte gljive, peršin, brendi, sol i timijan; pržite, uz povremeno miješanje, dok gljive lagano ne porumene, oko 8 minuta. Umiješajte ulje od tartufa (ako ga koristite). 

Sastojci

Gljive u Brendiju

  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 1 sjeckana ljutika
  • 1 češanj češnjaka
  • sjeckani
  • 2 šalice narezanih gljiva
  • 2 velike žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 2 velike žlice brendija (ili 1 velika žlica/15 ml limunova soka)
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice sušenog timijana
  • 1/2 čajne žličice ulja od tartufa (po želji)

Povezani recepti