Gljive sa žitaricama
Recept iz: Donal Skehan
Zagrijte maslac i pola maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte gljive i pecite ih s jedne strane, pritiskajući ih, dok nisu jako hrskave. Okrenite ih, dodajte češnjak i ispecite drugu stranu, opet dok ne zazlati. Ako nemate dovoljno veliku tavu, možda ćete to morati obaviti u turama. Dodajte papriku, začinite dobro solju i paprom i odložite u zdjelu.
Zagrijte u tavi preostalo ulje, dodajte raštiku i pržite 3–4 minute dok ne omekša. Začinite s dosta crnog papra i lagano pomiješajte s gljivama.
Zagrijte žitarice prema uputama na pakiranju i pomiješajte s maslinovim uljem, začinima i limunovim sokom, prema ukusu. Podijelite žitarice u četiri zdjele i dodajte gljive i raštiku. Dodajte žlicu kiselog vrhnja i po prstohvat dimljene paprike, pa poslužite.
Sastojci
- 30 g neslanog maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 600 g bukovača, pokidanih na komade, ako su velike
- 2 češnja češnjaka, tanko nasjeckanog
- Po 1 žličica ljute i slatke dimljene paprike, plus prstohvat za serviranje
- 320 g raštike, s odstranjenim tvrdim dijelovima i lišćem nasjeckanim na veće komade
- 2 x 250 g vrećica kuhanih, miješanih žitarica (npr. pržena mlada pšenica, ječmena prekrupa, quinoa)
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice nasjeckana kopra
- 3 žlice nasjeckana peršina
- dosta limunova soka
- 4 vrhom pune žlice polumasnog kiselog vrhnja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa
Recepti Donal Skehan
Preokrenuta pita od ananasa
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana
Recepti Donal Skehan
Krafne s glazurom od gula melake
Recepti Donal Skehan
Pizza s bulgogi govedinom