Gljive na tavi
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u.
Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 6 velikih poljskih krivonoški
- 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 6 grančica timijana
- 6 češnjeva češnjaka, tanko narezanih
- Sherry, za posipanje
- 1 žlica sitno sjeckanog peršina
- Krupne morske soli
Priprema
- 1. Gljive prepolovite po dužini, zatim nožem napravite uzorak mreže na prerezanom dijelu.
- 2. Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu. Dodajte tri žlice ulja, timijan i češnjak. Pecite jednu minutu ili dok češnjak ne poprimi zlatnu boju. Drvenom žlicom prebacite češnjak i timijan na manji tanjur, a ulje ostavite u tavi.
- 3. Pojačajte vatru na srednje jaku. Gljive položite u tavu, prerezanim djelom prema dolje. Prelijte s tri žlice ulja. Ulijte malo sherryja i kuhajte dvije minute ili dok ne postignete duboku smeđu boju. Gljive preokrenite. U tavu vratite češnjak i timijan koji ste odvojili. Pecite dvije minute.
- 4. Gljive izvadite iz tave i stavite na zagrijane tanjure. Pospite s peršinom i soli, te odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu