Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. 
Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 6 velikih poljskih krivonoški
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 grančica timijana
  • 6 češnjeva češnjaka, tanko narezanih
  • Sherry, za posipanje
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • Krupne morske soli

Priprema

  • 1. Gljive prepolovite po dužini, zatim nožem napravite uzorak mreže na prerezanom dijelu.
  • 2. Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu. Dodajte tri žlice ulja, timijan i češnjak. Pecite jednu minutu ili dok češnjak ne poprimi zlatnu boju. Drvenom žlicom prebacite češnjak i timijan na manji tanjur, a ulje ostavite u tavi.
  • 3. Pojačajte vatru na srednje jaku. Gljive položite u tavu, prerezanim djelom prema dolje. Prelijte s tri žlice ulja. Ulijte malo sherryja i kuhajte dvije minute ili dok ne postignete duboku smeđu boju. Gljive preokrenite. U tavu vratite češnjak i timijan koji ste odvojili. Pecite dvije minute.
  • 4. Gljive izvadite iz tave i stavite na zagrijane tanjure. Pospite s peršinom i soli, te odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve