Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 dinja, prepolovljena
- 50 g šećera
- 400 g mješavine bobičastog voća: divljih jagoda, malina, jagoda, crvenog i crnog ribiza i borovnica
- Za ukrašavanje: narezana metvica i limunska verbena
- Malo pjenušca ili slatkog vina
Priprema
- 1. Dinju prepolovite i odstranite sjemenke. Pošećerite rubove i flambirajte ih brenerom pa ponovite postupak dok ne poprimi zlatnu koricu.
- 2. Napunite polovicu dinje bobičastim voćem i ukrasite narezanom metvicom i limunskom verbenom.
- 3. Prelijte sve s malo pjenušca ili slatkog vina a možete poslužiti i s ledom i žlicom limunskog sorbeta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha