Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 dinja, prepolovljena
- 50 g šećera
- 400 g mješavine bobičastog voća: divljih jagoda, malina, jagoda, crvenog i crnog ribiza i borovnica
- Za ukrašavanje: narezana metvica i limunska verbena
- Malo pjenušca ili slatkog vina
Priprema
- 1. Dinju prepolovite i odstranite sjemenke. Pošećerite rubove i flambirajte ih brenerom pa ponovite postupak dok ne poprimi zlatnu koricu.
- 2. Napunite polovicu dinje bobičastim voćem i ukrasite narezanom metvicom i limunskom verbenom.
- 3. Prelijte sve s malo pjenušca ili slatkog vina a možete poslužiti i s ledom i žlicom limunskog sorbeta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda