Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 1 dinja, prepolovljena
  • 50 g šećera
  • 400 g mješavine bobičastog voća: divljih jagoda, malina, jagoda, crvenog i crnog ribiza i borovnica
  • Za ukrašavanje: narezana metvica i limunska verbena
  • Malo pjenušca ili slatkog vina

Priprema

  • 1. Dinju prepolovite i odstranite sjemenke. Pošećerite rubove i flambirajte ih brenerom pa ponovite postupak dok ne poprimi zlatnu koricu.
  • 2. Napunite polovicu dinje bobičastim voćem i ukrasite narezanom metvicom i limunskom verbenom.
  • 3. Prelijte sve s malo pjenušca ili slatkog vina a možete poslužiti i s ledom i žlicom limunskog sorbeta.

Povezani recepti

Vidi sve