Opis
Način pripreme:
1. Promiješajte maslac i šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Postupno dodajte brašno i umijesite meko tijesto.
2. Dasku prekrijte papirom za pečenje i pobrašnite. Gore stavite tijesto i razvaljajte ga u oblik kruga.
3. Narežite jabuke na polumjesece. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
4. Ploške jabuka rasporedite po tijestu, ali ostavite prazne rubove, bar 3-4 cm. Rubove preklopite prema sredini uz pomoć papira za pečenje. Pospite ih šećerom i cimetom, a tijesto premažite bjelanjkom i pospite šećerom.
5. Pažljivo premjestite galette s pomoću papira za pečenje u lim i stavite u pećnicu. Neka se peče 30-35 minuta ili dok ne porumeni.
Sastojci
Potrebni sastojci za 8-10 komada:
- 250 g brašna
- 120 g mekog maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 1 jaje
- vanilija po želji
- 2 jabuke
- 0.5 žličice cimeta
- 4 žlice meda
- 1 bjelanjak
- šećer za posipanje