Opis

Način pripreme:

1. Promiješajte maslac i šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Postupno dodajte brašno i umijesite meko tijesto.

2. Dasku prekrijte papirom za pečenje i pobrašnite. Gore stavite tijesto i razvaljajte ga u oblik kruga.

3. Narežite jabuke na polumjesece. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

4. Ploške jabuka rasporedite po tijestu, ali ostavite prazne rubove, bar 3-4 cm. Rubove preklopite prema sredini uz pomoć papira za pečenje. Pospite ih šećerom i cimetom, a tijesto premažite bjelanjkom i pospite šećerom.

5. Pažljivo premjestite galette s pomoću papira za pečenje u lim i stavite u pećnicu. Neka se peče 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

Sastojci

Potrebni sastojci za 8-10 komada:

  • 250 g brašna
  • 120 g mekog maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • vanilija po želji
  • 2 jabuke
  • 0.5 žličice cimeta
  • 4 žlice meda
  • 1 bjelanjak
  • šećer za posipanje

Povezani recepti