Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a savršen je desert za sve ljubitelje kolača s jabukama.

 

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 8-10 komada:250 g brašna 120 g mekog maslaca 60 g šećera u prahu 1 jaje vanilija po želji 2 jabuke 0.5 žličice cimeta 4 žlice meda 1 bjelanjak šećer za posipanje

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Promiješajte maslac i šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Postupno dodajte brašno i umijesite meko tijesto.
  • 2. Dasku prekrijte papirom za pečenje i pobrašnite. Gore stavite tijesto i razvaljajte ga u oblik kruga.
  • 3. Narežite jabuke na polumjesece. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  • 4. Ploške jabuka rasporedite po tijestu, ali ostavite prazne rubove, bar 3-4 cm. Rubove preklopite prema sredini uz pomoć papira za pečenje. Pospite ih šećerom i cimetom, a tijesto premažite bjelanjkom i pospite šećerom.
  • 5. Pažljivo premjestite galette s pomoću papira za pečenje u lim i stavite u pećnicu. Neka se peče 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

Povezani recepti

Vidi sve