Galette s jabukama
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a savršen je desert za sve ljubitelje kolača s jabukama.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 8-10 komada:250 g brašna 120 g mekog maslaca 60 g šećera u prahu 1 jaje vanilija po želji 2 jabuke 0.5 žličice cimeta 4 žlice meda 1 bjelanjak šećer za posipanje
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Promiješajte maslac i šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Postupno dodajte brašno i umijesite meko tijesto.
- 2. Dasku prekrijte papirom za pečenje i pobrašnite. Gore stavite tijesto i razvaljajte ga u oblik kruga.
- 3. Narežite jabuke na polumjesece. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- 4. Ploške jabuka rasporedite po tijestu, ali ostavite prazne rubove, bar 3-4 cm. Rubove preklopite prema sredini uz pomoć papira za pečenje. Pospite ih šećerom i cimetom, a tijesto premažite bjelanjkom i pospite šećerom.
- 5. Pažljivo premjestite galette s pomoću papira za pečenje u lim i stavite u pećnicu. Neka se peče 30-35 minuta ili dok ne porumeni.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća