Galete sa slatkim od kruške i preljevom od karamela
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- Za galete
- 280 g svježeg mlijeka
- 120 g jestivog ulja
- 100 g jaja (2 kom.)
- 290 g brašna
- 15 g praška za pecivo
- 10 g vanilin šećera
- 25 g šećera
- maslac za mazanje
- Za karameliziranu zobenu kašu
- 100 g šećera
- 20 g maslaca
- 30 g zobene kaše
- Za slatko od kruške
- 3 kruške (srednje veličine)
- 60 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 1/2 limuna
- Za preljev od karamela
- 200 g šećera
- 160 g maslaca
- 70 g meda
- 80 g svježeg mlijeka
- Za krem sir
- 300 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
Priprema
- 1. Za galete prvo uzmite jaja i odvojite žumanca od bjelanjaka. Istucite mlijeko, ulje i žutanjke žičanom mutilicom. U drugu posudu stavite brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Istucite šećer i bjelanca dok ne dobijete prozračnu smjesu. Pomiješajte tekuće i suhe sastojke. Postupno dodajte istučene bjelanjke i miješajte špatulom. U uređaju za galete ispecite sve galete i svaki put namažite uređaj maslacem.
- 2. Za zobenu kažu rastopite šećer i ostavite da se karamelizira. Uspite zobenu kažu, promiješajte i isključite ploču za kuhanje. Dodajte maslac i promiješajte. Raširite smjesu na silikonski podložak i ostavite da se ohladi.
- 3. Za slatko od krušaka karamelizirajte šećer u tavi. Dodajte kruške narezane na kockice. Ostavite da puste sok u karamel. Aromatizirajte vanilinim šećerom. Kada dobijete slatko, maknite s vatre. Ubacite naribanu koru limuna i njegov sok. Promiješajte.
- 4. Za karamel preljev rastopite šećer i ostavite ga da se karamelizira. Zagrijte med i mlijeko. Ulijte ih u karamel. Promiješajte i maknite s vatre. Dodajte maslac pa promiješajte.
- 5. Za kremu istucite krem sir i šećer kako biste dobili glatku kremu.
- 6. Na svaku galetu stavite kremu pa zatim kruške i karameliziranu kašu. Na kraju zalijte karamel preljevom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća