Opis

Način pripreme:

1. Za galete prvo uzmite jaja i odvojite žumanca od bjelanjaka. Istucite mlijeko, ulje i žutanjke žičanom mutilicom. U drugu posudu stavite brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Istucite šećer i bjelanca dok ne dobijete prozračnu smjesu. Pomiješajte tekuće i suhe sastojke. Postupno dodajte istučene bjelanjke i miješajte špatulom. U uređaju za galete ispecite sve galete i svaki put namažite uređaj maslacem.

2. Za zobenu kažu rastopite šećer i ostavite da se karamelizira. Uspite zobenu kažu, promiješajte i isključite ploču za kuhanje. Dodajte maslac i promiješajte.  Raširite smjesu na silikonski podložak i ostavite da se ohladi.

3. Za slatko od krušaka karamelizirajte šećer u tavi. Dodajte kruške narezane na kockice. Ostavite da puste sok u karamel. Aromatizirajte vanilinim šećerom. Kada dobijete slatko, maknite s vatre. Ubacite naribanu koru limuna i njegov sok. Promiješajte.

4. Za karamel preljev rastopite šećer i ostavite ga da se karamelizira. Zagrijte med i mlijeko. Ulijte ih u karamel. Promiješajte i maknite s vatre. Dodajte maslac pa promiješajte.

5. Za kremu istucite krem sir i šećer kako biste dobili glatku kremu.

6. Na svaku galetu stavite kremu pa zatim kruške i karameliziranu kašu. Na kraju zalijte karamel preljevom.

Sastojci

Za galete:

  • 280 g svježeg mlijeka
  • 120 g jestivog ulja
  • 100 g jaja (2 kom.)
  • 290 g brašna
  • 15 g praška za pecivo
  • 10 g vanilin šećera
  • 25 g šećera
  • maslac za mazanje

Za karameliziranu zobenu kašu:

  • 100 g šećera
  • 20 g maslaca
  • 30 g zobene kaše

Za slatko od kruške:

  • 3 kruške (srednje veličine)
  • 60 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 1/2 limuna

Za preljev od karamela:

  • 200 g šećera
  • 160 g maslaca
  • 70 g meda
  • 80 g svježeg mlijeka

Za krem sir:

  • 300 g krem sira
  • 150 g šećera u prahu

Povezani recepti