Fusillini alla Puttanesca
Recept iz: Justine Schofield
U posudu zaključale slane vode, dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama navedenima na pakiranju tjestenine.
U velikoj tavi za prženje, dodajte maslinovo ulje, narezani luk na kockice, češnjak, chilli papriku i inćune i pržite na visokoj temperaturi nekoliko minuta.
Dodajte kapare, rajčice i masline i začinite soli i paprom.
Dodajte listiće bosiljka i ukuhajte na srednjoj do visokoj temperaturi oko 15 minuta, dok se količina rajčice u posudi ne smanji.
Minutu prije nego što je tjestenina skuhana, dodajte je u tavu s umakom, zajedno s malo vode od kuhanja tjestenine i promiješajte.
Poslužite s ribanim parmezanom i crnim paprom.
Sastojci
- 500g Fusillini (tjestenina u obliku svrdla)2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 smeđi luk, nasjeckan na kockice
- 3 režnja češnjaka, nasjeckana
- 3 crvene chilli paprike, nasjeckane
- 10 fileta inćuna
- 1/4 šalice mladih kapara, ocijeđenih
- 600g pulpe rajčice (konzervirana sitno sjeckana rajčica)
- 12 kalamata maslina, nasjeckanih
- 1/2 šalice listića bosiljka
- Sol i papar
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Parmezan, za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja