U posudu zaključale slane vode, dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama navedenima na pakiranju tjestenine.

U velikoj tavi za prženje, dodajte maslinovo ulje, narezani luk na kockice, češnjak, chilli papriku i inćune i pržite na visokoj temperaturi nekoliko minuta.

Dodajte kapare, rajčice i masline i začinite soli i paprom.

Dodajte listiće bosiljka i ukuhajte na srednjoj do visokoj temperaturi oko 15 minuta, dok se količina rajčice u posudi ne smanji.

Minutu prije nego što je tjestenina skuhana, dodajte je u tavu s umakom, zajedno s malo vode od kuhanja tjestenine i promiješajte.

Poslužite s ribanim parmezanom i crnim paprom.

 

 

Sastojci

  • 500g Fusillini (tjestenina u obliku svrdla)2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 smeđi luk, nasjeckan na kockice
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 3 crvene chilli paprike, nasjeckane
  • 10 fileta inćuna
  • 1/4 šalice mladih kapara, ocijeđenih
  • 600g pulpe rajčice (konzervirana sitno sjeckana rajčica)
  • 12 kalamata maslina, nasjeckanih
  • 1/2 šalice listića bosiljka
  • Sol i papar
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Parmezan, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve