1. Veći lonac napunite kipućom posoljenom vodom, dodajte svoje fusile, potrebno je kuhati oko 12 min.
  2. U međuvremenu napunite lonac kipućom vodom. Poriluk tanko narežite i dodajte u vodu, ostavite da se kuha 1 minutu, a zatim dodajte grašak, bosiljak i špinat.
  3. Kuhajte dodatnu minutu, a zatim prebacite u blender, zajedno s 300 ml vode od kuhanja, začinite pilećim temeljcem i izmiksajte u pire.
  4. U tavi zagrijte nduju dok se ne otopi, dodajte maslac i krušne mrvice, pržite dok ne postane hrskavo, ocijedite na kuhinjskoj krpi.
  5. Kad su fusili kuhani, procijedite ih uz zadržavanje oko 200 ml vode. Dodajte zeleni pire i umiješajte s tjesteninom. Prilagodite začine.
  6. Poslužite u toplim zdjelicama, pospite hrskavim krušnim mrvicama i puno naribanog pecorino sira.
  7. Kako biste napravili preljev za Cezar salatu, u blender stavite žumanjak, ocat, inćun, senf, parmezan i Worcester umak. Izmiksajte u pastu, a zatim polagano dodajte ulje dok se ne stvori rijedak preljev.
  8. Preljev pomiješajte s listovima salate i završite krutonima, strugotinama parmezana i crnim paprom.

Sastojci

  • 300g integralna fusili tjestenina
  • 100g zamrznuti grašak
  • 100g špinat
  • 1 poriluk, samo zeleni dio
  • Šaka bosiljka
  • 1 kocka pilećeg temeljca
  • 50g krušnih mrvica
  • 50g maslaca
  • 20g nduja kobasice
  • 20g pecorino sira
  • 1 glavica zelene salate
  • 10g strugotina parmezana
  • 20g krutona
  • 1 teglica inćuna
  • 2 žutanjka
  • 300ml biljnog ulja
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica Worcester umaka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve