Fusili tjestenina sa zelenim povrćem, kobasicom, pecorino sirom, Cezar salata
Recept iz: Mark Moriarty
- Veći lonac napunite kipućom posoljenom vodom, dodajte svoje fusile, potrebno je kuhati oko 12 min.
- U međuvremenu napunite lonac kipućom vodom. Poriluk tanko narežite i dodajte u vodu, ostavite da se kuha 1 minutu, a zatim dodajte grašak, bosiljak i špinat.
- Kuhajte dodatnu minutu, a zatim prebacite u blender, zajedno s 300 ml vode od kuhanja, začinite pilećim temeljcem i izmiksajte u pire.
- U tavi zagrijte nduju dok se ne otopi, dodajte maslac i krušne mrvice, pržite dok ne postane hrskavo, ocijedite na kuhinjskoj krpi.
- Kad su fusili kuhani, procijedite ih uz zadržavanje oko 200 ml vode. Dodajte zeleni pire i umiješajte s tjesteninom. Prilagodite začine.
- Poslužite u toplim zdjelicama, pospite hrskavim krušnim mrvicama i puno naribanog pecorino sira.
- Kako biste napravili preljev za Cezar salatu, u blender stavite žumanjak, ocat, inćun, senf, parmezan i Worcester umak. Izmiksajte u pastu, a zatim polagano dodajte ulje dok se ne stvori rijedak preljev.
- Preljev pomiješajte s listovima salate i završite krutonima, strugotinama parmezana i crnim paprom.
Sastojci
- 300g integralna fusili tjestenina
- 100g zamrznuti grašak
- 100g špinat
- 1 poriluk, samo zeleni dio
- Šaka bosiljka
- 1 kocka pilećeg temeljca
- 50g krušnih mrvica
- 50g maslaca
- 20g nduja kobasice
- 20g pecorino sira
- 1 glavica zelene salate
- 10g strugotina parmezana
- 20g krutona
- 1 teglica inćuna
- 2 žutanjka
- 300ml biljnog ulja
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica Worcester umaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Varivo od krumpira i govedine
Recepti Mark Moriarty
Zapečena cvjetača
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli
Recepti Mark Moriarty
Kocke od čokolade i šećernog saća
Recepti Mark Moriarty
Čokoladni nabujak u šalici
Recepti Mark Moriarty
Brioche kruh s češnjakom
Recepti Mark Moriarty
Focaccia s ružmarinom
Recepti Mark Moriarty
Govedina Wellington
Recepti Mark Moriarty
Trostruko pečeni krumpirići
Recepti Mark Moriarty
Koktel od račića