Fusili tjestenina sa zelenim povrćem, kobasicom, pecorino sirom, Cezar salata
Recept iz: Mark Moriarty
- Veći lonac napunite kipućom posoljenom vodom, dodajte svoje fusile, potrebno je kuhati oko 12 min.
- U međuvremenu napunite lonac kipućom vodom. Poriluk tanko narežite i dodajte u vodu, ostavite da se kuha 1 minutu, a zatim dodajte grašak, bosiljak i špinat.
- Kuhajte dodatnu minutu, a zatim prebacite u blender, zajedno s 300 ml vode od kuhanja, začinite pilećim temeljcem i izmiksajte u pire.
- U tavi zagrijte nduju dok se ne otopi, dodajte maslac i krušne mrvice, pržite dok ne postane hrskavo, ocijedite na kuhinjskoj krpi.
- Kad su fusili kuhani, procijedite ih uz zadržavanje oko 200 ml vode. Dodajte zeleni pire i umiješajte s tjesteninom. Prilagodite začine.
- Poslužite u toplim zdjelicama, pospite hrskavim krušnim mrvicama i puno naribanog pecorino sira.
- Kako biste napravili preljev za Cezar salatu, u blender stavite žumanjak, ocat, inćun, senf, parmezan i Worcester umak. Izmiksajte u pastu, a zatim polagano dodajte ulje dok se ne stvori rijedak preljev.
- Preljev pomiješajte s listovima salate i završite krutonima, strugotinama parmezana i crnim paprom.
Sastojci
- 300g integralna fusili tjestenina
- 100g zamrznuti grašak
- 100g špinat
- 1 poriluk, samo zeleni dio
- Šaka bosiljka
- 1 kocka pilećeg temeljca
- 50g krušnih mrvica
- 50g maslaca
- 20g nduja kobasice
- 20g pecorino sira
- 1 glavica zelene salate
- 10g strugotina parmezana
- 20g krutona
- 1 teglica inćuna
- 2 žutanjka
- 300ml biljnog ulja
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica Worcester umaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Keksi od tamne čokolade
Recepti Mark Moriarty
Keksi od tamne čokolade
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Savršene voćne pogačice
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica