Fritule s kremom od mascarponea i slatkog prošeka
Recept iz: David Skoko
Priprema
Fritule
Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna i prosijano brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksati smjesu.
Ulje dobro zagrijati u dubljoj tavi ili plitkom loncu. Kad je ulje dobro zagrijano (probati s malo tijesta) smanjiti vatru i žlicom prethodno umočenom u ulje oblikovati fritule i stavljati ih uz pomoć druge žlice u ulje jednu po jednu. Nemojte prekrcati tavu kako se ulje ne bi ohladilo, a fritule upile previše masnoće. Fritule će se same okretati. Pržite ih dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju te potom izvadite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće.
Vruće fritule uvaljajte u kristalni šećer.
Krema
Izmiksajte mascarpone, 1 vanilin šećer i slatki prošek.
Fritule i kremu servirati u zasebne zdjelice. U fritule zabiti nekoliko štapića za ražnjiće kako bi lakše umakali fritule u kremu.
Sastojci
- Namirnice
- 2 jaja
- 200 g tekućeg jogurta
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica rakije (rakiju stavljamo kako fritule tijekom prženja ne bi upile previše masnoće)
- prstohvat soli
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo naribane korice limuna
- ulje za prženje
- 250 g mascarponea
- 1 vanilin šećer
- 50 g slatkog prošeka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima