Priprema

Fritule

Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna i prosijano brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksati smjesu.

Ulje dobro zagrijati u dubljoj tavi ili plitkom loncu. Kad je ulje dobro zagrijano (probati s malo tijesta) smanjiti vatru i žlicom prethodno umočenom u ulje oblikovati fritule i stavljati ih uz pomoć druge žlice u ulje jednu po jednu. Nemojte prekrcati tavu kako se ulje ne bi ohladilo, a fritule upile previše masnoće. Fritule će se same okretati. Pržite ih dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju te potom izvadite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće.

Vruće fritule uvaljajte u kristalni šećer.

 

Krema

Izmiksajte mascarpone, 1 vanilin šećer i slatki prošek.

Fritule i kremu servirati u zasebne zdjelice. U fritule zabiti nekoliko štapića za ražnjiće kako bi lakše umakali fritule u kremu. 

Sastojci

  • Namirnice
  • 2 jaja
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica rakije (rakiju stavljamo kako fritule tijekom prženja ne bi upile previše masnoće)
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo naribane korice limuna
  • ulje za prženje
  • 250 g mascarponea
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g slatkog prošeka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve