Frittata sa slaninom i sirom gruyère

1. Ugrijte pećnicu na 200 °C.

2. Stavite tavu na srednje jak plamen, dodajte 15 g maslaca i špinat. Začinite solju i paprom i pirjajte dok špinat ne uvene. Ocijedite špinat i ostavite ga sa strane.

3. Vratite tavu na plamen i dodajte maslinovo ulje. Kad ulje bude vruće, dodajte komadiće slanine i pržite ih 5-10 minuta ili dok lagano ne posmeđe. Rupičastom žlicom prebacite slaninu u špinat (sva masnoća treba ostati u tavi).

4. U velikoj zdjeli mutite jaja s vrhnjem i naribanim sirom. Dodajte špinat i slaninu te začinite solju i paprom po svom ukusu.

5. Vratite tavu na plamen i dodajte preostali maslac. Kad se maslac zapjeni, ulijte smjesu od jaja i sira te smanjite plamen. Pecite 3-4 minute ili dok frittata ne bude zlatna s donje strane. Zatim je prebacite u pećnicu i pecite 8-10 minuta ili dok ne bude zlatna na vrhu i tek stegnuta u sredini.

Sastojci

  • Sastojci40 g maslaca 350 g lišća špinata (bez stabljika) opranog i isjeckanog sol i svježe mljeven crni papar 1 žlica maslinova ulja 200 g ploški prošarane slanine bez kože isjeckanih na komadiće dužine 2 cm 8 jaja 175 ml vrhnja za kuhanje ili vrhnja za šlag 100 g sira Gruyère naribanogPotrebno tava promjera 24 cm koja je prikladna za upotrebu u pećnici

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve