Frittata od zelenog začinskog bilja
Recept iz: Justine Schofield
- Izrezati korijenje, peteljke i lišće začinskog bilja, staviti ih u procesor hrane. Zatim dodati jaja, prašak za pecivo i začine, miksati dok se sastojci ne sjedine.
- U teflonskoj tavi promjera 26 cm, nježno oznojiti luk i poriluk s 1 žlicom maslinovog ulja i solju. Kada omekane, luk i poriluk maknuti iz tave i staviti u zdjelu za miješanje da se hlade 5 minuta. Dodati tučena jaja u mješavinu s lukom i dobro promiješati.
- Upaliti pećnicu na grill funkciju.
- Ponovo ugrijati tavu na štednjaku na srednje jakoj vatri i dodati preostalo maslinovo ulje. Kada je dovoljno vruća, sipati u nju mješavinu jaja i lopaticom poravnati površinu. Dozvoliti da se peče sve dok 3 cm od ruba tave smjesa prestane biti tekuća. Staviti frittatu pod grill 5-10 minuta i peći je dok se ne stisne.
Sastojci
- 1 vezica korijandera
- 1 vezica vlasca
- 1 vezica peršina
- 39 ml maslinovog ulja
- 1 poriluk, narezan
- 1 luk, narezan na kockice
- 5 jaja, dobro umućenih
- 1.42 g praška za pecivo
- Sol i papar, po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja