1. Izrezati korijenje, peteljke i lišće začinskog bilja, staviti ih u procesor hrane. Zatim dodati jaja, prašak za pecivo i začine, miksati dok se sastojci ne sjedine.
  2. U teflonskoj tavi promjera 26 cm, nježno oznojiti luk i poriluk s 1 žlicom maslinovog ulja i solju. Kada omekane, luk i poriluk maknuti iz tave i staviti u zdjelu za miješanje da se hlade 5 minuta. Dodati tučena jaja u mješavinu s lukom i dobro promiješati.
  3. Upaliti pećnicu na grill funkciju.
  4. Ponovo ugrijati tavu na štednjaku na srednje jakoj vatri i dodati preostalo maslinovo ulje. Kada je dovoljno vruća, sipati u nju mješavinu jaja i lopaticom poravnati površinu. Dozvoliti da se peče sve dok 3 cm od ruba tave smjesa prestane biti tekuća. Staviti frittatu pod grill 5-10 minuta i peći je dok se ne stisne.

Sastojci

  • 1 vezica korijandera
  • 1 vezica vlasca
  • 1 vezica peršina
  • 39 ml maslinovog ulja
  • 1 poriluk, narezan
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 5 jaja, dobro umućenih
  • 1.42 g praška za pecivo
  • Sol i papar, po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve