Frigana palenta s tostiranim sjemenkama i pancetom

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 200 g instant palente
  • 100 g suncokretovih sjemenki
  • 100 g pinjola
  • 200 g istarske pancete
  • maslinovo ulje
  • ulje za prženje
  • 50 g maslaca

Priprema

  • 1. Skuhamo instant palentu te izlijemo u plitku pravokutnu posudu i stavimo u hladnjak da se stvrdne i ohladi.
  • 2. U suhoj tavi tostiramo sjemenke dok ne zarumene, dodamo sjeckanu pancetu i nastavimo sotirati još minutu-dvije. Maknemo s vatre i dodamo maslinovo ulje i maslac.
  • 3. Ohlađenu palentu narežemo na kockice te zapržimo u ulju dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pržene kockice palente stavimo na kuhinjski papir da on upije višak masnoće.
  • 4. U dublju zdjelicu slažemo listove oprane rukole. Na rukolu stavljamo kockice palente koje prelijemo sjemenkama i pancetom.

Povezani recepti

Vidi sve