Frigana palenta s tostiranim sjemenkama i pancetom

 

Priprema

Skuhamo instant palentu te izlijemo u plitku pravokutnu posudu i stavimo u hladnjak da se stvrdne i ohladi.

U suhoj tavi tostiramo sjemenke dok ne zarumene, dodamo sjeckanu pancetu i nastavimo sotirati još minutu-dvije. Maknemo s vatre i dodamo maslinovo ulje i maslac.

Ohlađenu palentu narežemo na kockice te zapržimo u ulju dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pržene kockice palente stavimo na kuhinjski papir da on upije višak masnoće.

Serviranje

U dublju zdjelicu slažemo listove oprane rukole. Na rukolu stavljamo kockice palente koje prelijemo sjemenkama i pancetom.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 200 g instant palente
  • 100 g suncokretovih sjemenki
  • 100 g pinjola
  • 200 g istarske pancete
  • maslinovo ulje
  • ulje za prženje
  • 50 g maslaca

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve