Frigana palenta s tostiranim sjemenkama i pancetom
Recept iz: David Skoko
Priprema
Skuhamo instant palentu te izlijemo u plitku pravokutnu posudu i stavimo u hladnjak da se stvrdne i ohladi.
U suhoj tavi tostiramo sjemenke dok ne zarumene, dodamo sjeckanu pancetu i nastavimo sotirati još minutu-dvije. Maknemo s vatre i dodamo maslinovo ulje i maslac.
Ohlađenu palentu narežemo na kockice te zapržimo u ulju dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pržene kockice palente stavimo na kuhinjski papir da on upije višak masnoće.
Serviranje
U dublju zdjelicu slažemo listove oprane rukole. Na rukolu stavljamo kockice palente koje prelijemo sjemenkama i pancetom.
Sastojci
- Namirnice
- 200 g instant palente
- 100 g suncokretovih sjemenki
- 100 g pinjola
- 200 g istarske pancete
- maslinovo ulje
- ulje za prženje
- 50 g maslaca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira