Francuske čokoladne puslice

Francuske čokoladne puslice

Opis

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150°C. Prosijte šećer u prahu. Umutite bjelanjke s vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer. Nastavite mutiti kako bi se šećer rastopio. Pomiješajte prosijani šećer u prahu, kakao u prahu i mrvice od tamne čokolade. Stavite papir za pečenje na lim i žlicom vadite smjesu i stavljajte je u hrpice na lim s razmakom od 20 mm između hrpica. Pecite na 150°C u pećnici s ventilatorom jedan sat ili dok puslice ne postanu hrskave. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu. Ako ih stavite u nepropusnu kutiju mogu trajati do tri tjedna.

Ako omekšaju, samo ih kratko posušite u pećnici i ponovno će se stvrdnuti.



Sastojci

Sastojci

  • 2 (60g) bjelanjka
  • malo vinskog praška za pecivo
  • 60 g šećera
  • 60 g šećera u prahu
  • 25 g kakaa u prahu
  • 60 g mrvica od tamne čokolade
  • kakao u prahu

Povezani recepti