Francuske čokoladne puslice
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 2 (60g) bjelanjka
- malo vinskog praška za pecivo
- 60 g šećera 60 g šećera u prahu
- 25 g kakaa u prahu
- 60 g mrvica od tamne čokolade
- kakao u prahu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 150°C. Prosijte šećer u prahu. Umutite bjelanjke s vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer. Nastavite mutiti kako bi se šećer rastopio. Pomiješajte prosijani šećer u prahu, kakao u prahu i mrvice od tamne čokolade. Stavite papir za pečenje na lim i žlicom vadite smjesu i stavljajte je u hrpice na lim s razmakom od 20 mm između hrpica. Pecite na 150°C u pećnici s ventilatorom jedan sat ili dok puslice ne postanu hrskave. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu. Ako ih stavite u nepropusnu kutiju mogu trajati do tri tjedna.
- Ako omekšaju, samo ih kratko posušite u pećnici i ponovno će se stvrdnuti.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri
Recepti Martha Stewart
Prhki sendvič keksi od badema