Opis
- Pećnicu zagrijte na 185C.
- Sve sastojke za prvi dio izmiješajte u glatko tijesto, dozvolite da se udvostruči u namašćenoj zdjeli.
- Sljedeće, sastojke za drugi dio dodajte u sastojke iz prvog dijela i miješajte dok ne postignete glatko tijesto.
- Smjesu stavite u velikodušno namašćen kalup koji je obložen papirom za pečenje. Pritisnite sve kuteve i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči.
- Prstima napravite male udubine po cijeloj površini tijesta, a zatim po površini pospite smjesu vode i otopljene soli. Voda bi trebala prekriti tijesto, dovršite posipanjem ružmarina po vrhu.
- Pecite 20-25 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju, ostavite da se hladi na rešetci, narežite na dugačke ploške.
Sastojci
Prvi dio:
- 14g suhog kvasca
- 90ml mlake vode
- 10g šećera
- 110g oštrog brašna
Drugi dio:
- 240g mlake vode
- 110g maslinovog ulja
- 20g šećera
- 10g soli
- 430g oštrog brašna
Završetak:
- 200ml vode
- 10g morske soli
- Grančice ružmarina