1. Pećnicu zagrijte na 185C.
  2. Sve sastojke za prvi dio izmiješajte u glatko tijesto, dozvolite da se udvostruči u namašćenoj zdjeli.
  3. Sljedeće, sastojke za drugi dio dodajte u sastojke iz prvog dijela i miješajte dok ne postignete glatko tijesto.
  4. Smjesu stavite u velikodušno namašćen kalup koji je obložen papirom za pečenje. Pritisnite sve kuteve i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči.
  5. Prstima napravite male udubine po cijeloj površini tijesta, a zatim po površini pospite smjesu vode i otopljene soli. Voda bi trebala prekriti tijesto, dovršite posipanjem ružmarina po vrhu.
  6. Pecite 20-25 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju, ostavite da se hladi na rešetci, narežite na dugačke ploške.

Sastojci

  • Prvi dio:
  • 14g suhog kvasca
  • 90ml mlake vode
  • 10g šećera
  • 110g oštrog brašna
  • Drugi dio:
  • 240g mlake vode
  • 110g maslinovog ulja
  • 20g šećera
  • 10g soli
  • 430g oštrog brašna
  • Završetak:
  • 200ml vode
  • 10g morske soli
  • Grančice ružmarina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve