Focaccia s ružmarinom
Recept iz: Mark Moriarty
- Pećnicu zagrijte na 185C.
- Sve sastojke za prvi dio izmiješajte u glatko tijesto, dozvolite da se udvostruči u namašćenoj zdjeli.
- Sljedeće, sastojke za drugi dio dodajte u sastojke iz prvog dijela i miješajte dok ne postignete glatko tijesto.
- Smjesu stavite u velikodušno namašćen kalup koji je obložen papirom za pečenje. Pritisnite sve kuteve i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči.
- Prstima napravite male udubine po cijeloj površini tijesta, a zatim po površini pospite smjesu vode i otopljene soli. Voda bi trebala prekriti tijesto, dovršite posipanjem ružmarina po vrhu.
- Pecite 20-25 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju, ostavite da se hladi na rešetci, narežite na dugačke ploške.
Sastojci
- Prvi dio:
- 14g suhog kvasca
- 90ml mlake vode
- 10g šećera
- 110g oštrog brašna
- Drugi dio:
- 240g mlake vode
- 110g maslinovog ulja
- 20g šećera
- 10g soli
- 430g oštrog brašna
- Završetak:
- 200ml vode
- 10g morske soli
- Grančice ružmarina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama