U procesor za hranu stavite lješnjake, čokoladu, zest naranče i šećer, pulsirajte dok se sve ne pretvori u sitne mrvice. Zatim dodajte ricottu i liker i miksajte dok ne postane glatka pasta.

Pećnicu zagrijte na 180°C (160° ako je pećnica ventilacijska). Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Stavite jednu filo koru na radnu površinu. Premažite otopljenim maslacem, zatim prekrijte drugom korom. Prerežite na pola.

Mješavinu čokoladne ricotte istisnite ili vadite žlicom na jednu dužu stranu kore , ostavljajući 5cm prazno od ruba sa svake strane. Strane preklopite i zarolajte tako da punjenje ostane unutra, te mažite rubove brašnom kako bi se zalijepili, stavite na pripremljeni lim, rubom prema dolje. Cijeli cigaru namažite maslacem.

Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane filo kora i punjenja. Pecite otprilike 15-20 minuta ili dok ne pozlati. Prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu i zestom naranče.

 

Sastojci

  • 120g lješnjaka, tostiranih, sjeckanih
  • 120g tamne čokolade, grubo narezane     
  • 30g zesta naranče + dodatno za ukrašavanje    
  • 30g smeđeg šećera
  • 180g svježe ricotte
  • 40ml Frangelico likera     
  • 60g maslaca, otopljenog    
  • 4 filo kore    
  • Šećer u prahu, za posipanje    

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve