Filipinska piletina Adobo

Filipinska piletina Adobo

Opis

1. Oštrim nožem duboko zarežite piletinu sa svake strane. Marinirajte piletinu u đumbiru, octu, sojinu umaku, feferonima, češnjaku, curryju, korijandru, lovoru, soli i papru najmanje jedan sat (idealno bi bilo preko noći).

2. Zapecite piletinu u dubljem loncu s neprianjajućim dnom na srednjoj ili slaboj vatri. Kad poprimi lijepu boju, zalijte piletinu marinadom i jednom šalicom vode. Poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok meso ne omekša.

3. Maknite poklopac i kuhajte još 15 minuta dok se umak ne reducira.

4. Dok se piletina kuha, ugrijte malo maslinova ulja u tavi s neprianjajućim dnom. Dodajte luk, češnjak i lovor i pecite 3-4 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte kokos i rižu. Dobro promiješajte i kuhajte jednu minutu. Dodajte grašak i temeljac.

5. Smanjite vatru i pirjajte 15 minuta ili dok sastojci ne upiju temeljac.

6. Nakon što se piletina skuha izvadite lovorove listove i poslužite uz rižu. Začinite sjeckanim korijandrom, ljutikom prženom u dubokom ulju i svježe cijeđenim sokom limete.

Sastojci

Sastojci

  • 2 pileća bataka sa zabatkom
  • ½ šalice sojina umaka sa smanjenim udjelom natrija
  • ½ šalice jabučnog octa
  • korijen đumbira
  • tanko narezanog
  • prstohvat curryja
  • 4 režnja češnjaka
  • sitno nasjeckanog
  • 1 vezica korijandra
  • grubo nasjeckanog
  • 4 lovorova lista
  • 1 dugački feferon
  • bez sjemenki
  • sitno nasjeckan
  • voda za prekrivanje
  • sol i papar

Za ukrašavanje

  • korijandar
  • ljutika pržena u ulju
  • sok limete
  • riža s graškom
  • ½ žutog luka
  • sitno narezanog
  • 2 režnja češnjaka
  • zdrobljenog
  • 1 lovorov list
  • 1/3 šalice sušenog kokosa
  • prženog
  • ½ šalice smrznutoga graška
  • 2 šalice riže
  • 2 ½ šalice pilećeg temeljca
  • maslinovo ulje

Povezani recepti