Filipinska piletina Adobo

1. Oštrim nožem duboko zarežite piletinu sa svake strane. Marinirajte piletinu u đumbiru, octu, sojinu umaku, feferonima, češnjaku, curryju, korijandru, lovoru, soli i papru najmanje jedan sat (idealno bi bilo preko noći).

2. Zapecite piletinu u dubljem loncu s neprianjajućim dnom na srednjoj ili slaboj vatri. Kad poprimi lijepu boju, zalijte piletinu marinadom i jednom šalicom vode. Poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok meso ne omekša.

3. Maknite poklopac i kuhajte još 15 minuta dok se umak ne reducira.

4. Dok se piletina kuha, ugrijte malo maslinova ulja u tavi s neprianjajućim dnom. Dodajte luk, češnjak i lovor i pecite 3-4 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte kokos i rižu. Dobro promiješajte i kuhajte jednu minutu. Dodajte grašak i temeljac.

5. Smanjite vatru i pirjajte 15 minuta ili dok sastojci ne upiju temeljac.

6. Nakon što se piletina skuha izvadite lovorove listove i poslužite uz rižu. Začinite sjeckanim korijandrom, ljutikom prženom u dubokom ulju i svježe cijeđenim sokom limete.

Sastojci

  • Sastojci 2 pileća bataka sa zabatkom ½ šalice sojina umaka sa smanjenim udjelom natrija ½ šalice jabučnog octa korijen đumbira tanko narezanog prstohvat curryja 4 režnja češnjaka sitno nasjeckanog 1 vezica korijandra grubo nasjeckanog 4 lovorova lista 1 dugački feferon bez sjemenki sitno nasjeckan voda za prekrivanje sol i paparZa ukrašavanje korijandar ljutika pržena u ulju sok limete riža s graškom ½ žutog luka sitno narezanog 2 režnja češnjaka zdrobljenog 1 lovorov list 1/3 šalice sušenog kokosa prženog ½ šalice smrznutoga graška 2 šalice riže 2 ½ šalice pilećeg temeljca maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve