Filet orade s narančom
Iako naranča i med u kontekstu Adventa zvuče kao sastojci nekog toplog napitka ili kolača, Darko Kontin ih je spojio s Cromaris Skin filetom orade u jedno izrazito ukusno slatko-slano jelo koje će dobro doći jačanju imuniteta, što je u ovo vrijeme osobito važno…
Sastojci
- 2 komada - svježa orada filet
- 2 komada naranče
- 2 jušne žlice meda
- 2 jušne žlice soja umaka
- 100g miješane salate (zelena salata, radiš, mrkva)
- po želji i ukusu - maslinovo ulje, bijeli balzamični ocat, sol
Priprema
- Ocijedite sok iz jedne naranče, a drugu naranču narežite na kriške.
- U manjem loncu ili tavi pomiješajte sok naranče, soja umak i med. Zagrijte sve do vrenja, a zatim nastavite krčkati umak na manjem plamenu sve dok se ne zgusne ili smanji volumenom na pola.
- Na dno pleha za pečenje položite u dva niza kriške naranče. Izvadite filete orade iz pakiranja i na svaki red naranči polegnite jedan filet orade okrenut kožom prema dolje. Premažite filet orade umakom od naranče i meda.
- Oradu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva kojih 15 minuta. Po želji oradu možete okrenuti jednom usred pečenja ili dodatno premazati umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica
Recepti Luca Ciano
Panirani sendviči s mozzarellom i prosciuttom di Parma
Recepti Luca Ciano
Crni rižoto s proseccom, kozicama i limetom
Recepti Luca Ciano
Tagliatelle s umakom od prosecca i dimljenog lososa
Recepti Luca Ciano
Tart od rajčica, karameliziranog luka i inćuna
Recepti Luca Ciano
Bakalar s umakom od crnog češnjaka, stracciatellom i prosciuttom di Parma