Iako naranča i med u kontekstu Adventa zvuče kao sastojci nekog toplog napitka ili kolača, Darko Kontin ih je spojio s Cromaris Skin filetom orade u jedno izrazito ukusno slatko-slano jelo koje će dobro doći jačanju imuniteta, što je u ovo vrijeme osobito važno…

Sastojci

  • 2 komada - svježa orada filet
  • 2 komada naranče
  • 2 jušne žlice meda
  • 2 jušne žlice soja umaka
  • 100g miješane salate (zelena salata, radiš, mrkva)
  • po želji i ukusu - maslinovo ulje, bijeli balzamični ocat, sol

Priprema

  • Ocijedite sok iz jedne naranče, a drugu naranču narežite na kriške.
  • U manjem loncu ili tavi pomiješajte sok naranče, soja umak i med. Zagrijte sve do vrenja, a zatim nastavite krčkati umak na manjem plamenu sve dok se ne zgusne ili smanji volumenom na pola.
  • Na dno pleha za pečenje položite u dva niza kriške naranče. Izvadite filete orade iz pakiranja i na svaki red naranči polegnite jedan filet orade okrenut kožom prema dolje. Premažite filet orade umakom od naranče i meda.
  • Oradu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva kojih 15 minuta. Po želji oradu možete okrenuti jednom usred pečenja ili dodatno premazati umakom.

Povezani recepti

Vidi sve