Feijoada à Transmontana s rižom i šafranom

1 Kuhaj prethodno namočeni grah s cijelim lukom, piripiri papričicom i lovorovim listom. Odvojeno kuhaj meso, nareži pršut na trake i dodaj grahu. Nakon kuhanja nareži meso na komade i posluži. 

2 Popirjaj luk s malo ulja, dodaj klinčić, papar, lovorov list i pusti da dobije zlatnu boju. Dodaj meso.

 

3Dodaj grah u juhu. Nareži kupus i stavi ga u lonac. Začini mljevenom paprikom i posoli ako treba. Ukrasi listovima mente i odnesi na stol.

                                          

4Za pripremu riže popirjaj luk i dodaj rižu. Ulij juhu u posudu i pusti da se kuha.

 

5 U posudi smiješaj šafran s malo vode i dodaj rižu. Posoli po želji. Kad se riža skuha, stavi je u glinenu posudu za pečenje i stavi na pećnicu na 5 minuta da se osuši.

Sastojci

  • Sastojci500 g graha 500 g dimljenih svinjećih ušiju 0.5 dimljene svinjeće njuškice 1 dimljena svinjeća noga 1 kobasica 100 g dimljene kobasice 100 g pršuta 1 dl ulja 1 luka 1 grančica peršina i mente 1 lovorov list 1 češanj češnjaka Papričica malagueta i mljevena paprika 1 klinčić sol kupus 250 g riže šafran bijeli papar

Priprema