Feijoada à Transmontana s rižom i šafranom
Sastojci
- 500 g graha
- 500 g dimljenih svinjećih ušiju
- 0.5 dimljene svinjeće njuškice
- 1 dimljena svinjeća noga
- 1 kobasica
- 100 g dimljene kobasice
- 100 g pršuta
- 1 dl ulja
- 1 luka
- 1 grančica peršina i mente
- 1 lovorov list
- 1 češanj češnjaka
- Papričica malagueta i mljevena paprika
- 1 klinčić
- sol
- kupus
- 250 g riže
- šafran
- bijeli papar
Priprema
- 1. Kuhaj prethodno namočeni grah s cijelim lukom, piripiri papričicom i lovorovim listom. Odvojeno kuhaj meso, nareži pršut na trake i dodaj grahu. Nakon kuhanja nareži meso na komade i posluži.
- 2. Popirjaj luk s malo ulja, dodaj klinčić, papar, lovorov list i pusti da dobije zlatnu boju. Dodaj meso.
- 3. Dodaj grah u juhu. Nareži kupus i stavi ga u lonac. Začini mljevenom paprikom i posoli ako treba. Ukrasi listovima mente i odnesi na stol.
- 4. Za pripremu riže popirjaj luk i dodaj rižu. Ulij juhu u posudu i pusti da se kuha.
- 5. U posudi smiješaj šafran s malo vode i dodaj rižu. Posoli po želji. Kad se riža skuha, stavi je u glinenu posudu za pečenje i stavi na pećnicu na 5 minuta da se osuši.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima