Fattoush
Recept iz: Rachel Allen
Rachel Allen je irska TV kuharica, autorica, novinarka i majka koja je odrasla u Dublinu, ali je s 18 godina otišla u svjetski poznatu školu Ballymaloe Cookery School kako bi se školovala. Danas predaje na istoj školi i poznata je diljem svijeta po svojim televizijskim emisijama. Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezin stil kuhanja se bazira na praktičnosti - jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su idealna za obitelj i prijatelje.
Sastojci
- 2 kruščića pitta ili 1 veći somun (narezan na manje komadiće)
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 0,5 krastavca (narezanog na komade od 2 cm)
- 3 rajčice (narezane na komade od 2 cm)
- 0,5 crvenog luka (oguljenog i tanko narezanog)
- 1 mala crvena paprika (otkoštena i narezana na komade od 2 cm)
- 2 žlice nasjeckanog korijandera
- 2 žličice ruja (proizvoljno)
- sitno naribana korica i sok ½ limuna
- 1 češanj češnjaka (oguljen i zdrobljen)
- 1 žličica vinskog octa
- prstohvat šećera
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Začinite pitte u dvije žlice maslinova ulja, solju i paprom.
- Rasporedite ih na posudu za pečenje i pecite u pećnici 8 – 10 minuta, dok ne pozlate.
- Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, dodajte pečene komade pitte i pomiješajte sve zajedno, začinite po potrebi solju, paprom i prstohvatom šećera.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu