Opis

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Začinite pitte u dvije žlice maslinova ulja, solju i paprom.
  3. Rasporedite ih na posudu za pečenje i pecite u pećnici 8 – 10 minuta, dok ne pozlate.
  4. Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, dodajte pečene komade pitte i pomiješajte sve zajedno, začinite po potrebi solju, paprom i prstohvatom šećera.

Sastojci

  • 2 kruščića pitta ili 1 veći somun (narezan na manje komadiće)
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 0,5 krastavca (narezanog na komade od 2 cm)
  • 3 rajčice (narezane na komade od 2 cm)
  • 0,5 crvenog luka (oguljenog i tanko narezanog)
  • 1 mala crvena paprika (otkoštena i narezana na komade od 2 cm)
  • 2 žlice nasjeckanog korijandera
  • 2 žličice ruja (proizvoljno)
  • sitno naribana korica i sok ½ limuna
  • 1 češanj češnjaka (oguljen i zdrobljen)
  • 1 žličica vinskog octa
  • prstohvat šećera

Povezani recepti