Rachel Allen je irska TV kuharica, autorica, novinarka i majka koja je odrasla u Dublinu, ali je s 18 godina otišla u svjetski poznatu školu Ballymaloe Cookery School kako bi se školovala. Danas predaje na istoj školi i poznata je diljem svijeta po svojim televizijskim emisijama. Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezin stil kuhanja se bazira na praktičnosti - jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su idealna za obitelj i prijatelje.

Sastojci

  • 2 kruščića pitta ili 1 veći somun (narezan na manje komadiće)
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 0,5 krastavca (narezanog na komade od 2 cm)
  • 3 rajčice (narezane na komade od 2 cm)
  • 0,5 crvenog luka (oguljenog i tanko narezanog)
  • 1 mala crvena paprika (otkoštena i narezana na komade od 2 cm)
  • 2 žlice nasjeckanog korijandera
  • 2 žličice ruja (proizvoljno)
  • sitno naribana korica i sok ½ limuna
  • 1 češanj češnjaka (oguljen i zdrobljen)
  • 1 žličica vinskog octa
  • prstohvat šećera

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • Začinite pitte u dvije žlice maslinova ulja, solju i paprom.
  • Rasporedite ih na posudu za pečenje i pecite u pećnici 8 – 10 minuta, dok ne pozlate.
  • Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, dodajte pečene komade pitte i pomiješajte sve zajedno, začinite po potrebi solju, paprom i prstohvatom šećera.

Povezani recepti

Vidi sve