Sastojci

  • 1 libanonski kruh, prepolovljen i razrezan na kriške
  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 400 g slanutka iz limenke
  • Morska sol
  • ½ limuna
  • 390 g grčkog jogurta
  • 1½ žlica tahinija
  • 1 žličica touma (ili jedna žličica sitno nasjeckanog češnjaka)
  • 1 žlica ghee maslaca
  • 65 g komadića badema
  • ½ vezice vlasca, sitno nasjeckanog

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 200°C.
  • Stavite kriške libanonskog kruha na lim za pečenje, pospite uljem, začinite solju i pecite 10–15 minuta ili dok ne poprimi zlaćanu boju.
  • U međuvremenu, izlijte slanutak s tekućinom u malu tavu. Istisnite sok limuna i dodajte ½ žličice soli pa miješajte na laganoj vatri dok se ne zagrije potpuno.
  • Stavite jogurt, tahini, toum i ½ žličice soli u zdjelu i dobro promiješajte.
  • Zagrijte ghee u maloj tavi na srednjoj vatri. Dodajte bademe pa neprekidno miješajte dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Stavite tostirani kruh na dno velikog pladnja pa poprskajte s malo tekućine od slanutka. Stavite žlicu mješavine jogurta, pa slanutka i još malo prelijte sve tekućinom. Pospite bademima i maslacom ghee.
  • Pospite vlascem i iscijedite po svemu još malo limunova soka pa odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve