Farófias
Sastojci
- 6 jaja
- 1 l polumasnog mlijeka
- 8 žlica šećera
- 1 žličica kukuruzne krupice
- 1 žlica maslaca
- 1 štapić cimeta
- 1 limunova korica
- mljeveni bademi
Priprema
- 1 Odvoji žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke tuci dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
- 2 Posudu u kojoj je dio mlijeka stavi na vatru i dodaj koricu limuna, 6 žlica šećera i štapić cimeta.
- 3 Kad počne vreti, stavi nekoliko žlica bjelanjaka i pusti da se kuha. Izvadi “farófije“ na pliticu.
- 4 Žumanjcima dodaj kukuruznu krupicu, naribanu limunovu koricu i ostatak mlijeka.
- 5 Mlijeku koje je ostalo u posudi dodaj maslac, zagrijavaj dok se maslac ne rastopi i izvadi štapić cimeta i limunovu koricu.
- 6 Smjesi dodaj žumanjke i pusti da se zgusne. Zalij “farófije” tom kremom i pospi mljevenim bademom ili cimetom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci