Farófias

1 Odvoji žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke tuci dok ne dobiješ čvrsti snijeg.   

 

2 Posudu u kojoj je dio mlijeka stavi na vatru i dodaj koricu limuna, 6 žlica šećera i štapić cimeta.  

                                                                   

3 Kad počne vreti, stavi nekoliko žlica bjelanjaka i pusti da se kuha. Izvadi “farófije“  na pliticu.  

 

4 Žumanjcima dodaj kukuruznu krupicu, naribanu limunovu koricu i ostatak mlijeka.  

 

5 Mlijeku koje je ostalo u posudi dodaj maslac, zagrijavaj dok se maslac ne rastopi i izvadi štapić cimeta i limunovu koricu.

6 Smjesi dodaj žumanjke i pusti da se zgusne. Zalij “farófije” tom kremom i pospi mljevenim bademom ili cimetom.

Sastojci

  • Sastojci6 jaja 1 l polumasnog mlijeka 8 žlica šećera 1 žličica kukuruzne krupice 1 žlica maslaca 1 štapić cimeta 1 limunova korica mljeveni bademi

Priprema