Farófias
Sastojci
- 6 jaja
- 1 l polumasnog mlijeka
- 8 žlica šećera
- 1 žličica kukuruzne krupice
- 1 žlica maslaca
- 1 štapić cimeta
- 1 limunova korica
- mljeveni bademi
Priprema
- 1 Odvoji žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke tuci dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
- 2 Posudu u kojoj je dio mlijeka stavi na vatru i dodaj koricu limuna, 6 žlica šećera i štapić cimeta.
- 3 Kad počne vreti, stavi nekoliko žlica bjelanjaka i pusti da se kuha. Izvadi “farófije“ na pliticu.
- 4 Žumanjcima dodaj kukuruznu krupicu, naribanu limunovu koricu i ostatak mlijeka.
- 5 Mlijeku koje je ostalo u posudi dodaj maslac, zagrijavaj dok se maslac ne rastopi i izvadi štapić cimeta i limunovu koricu.
- 6 Smjesi dodaj žumanjke i pusti da se zgusne. Zalij “farófije” tom kremom i pospi mljevenim bademom ili cimetom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha