Farfalle s ricottom, pancetom i graškom

1. Kuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi dok ne bude al dente, prema uputama na pakiranju.

2. U međuvremenu, u tavu za prženje dovoljno veliku da stane skuhana tjestenina stavite trakice pancete. Pržite 5 minuta dok se trakice ne skuhaju te lagano poprime boju s vanjske strane. Zatim dodajte češnjak i pržite 1 minutu dok ne omekša, ali ne smije porumenjeti.

Ugasite vatru.

3. Tri minute prije nego što je tjestenina gotova, dodajte grašak da se zagrije. Dobro procijedite te sačuvajte dvije velike žlice tekućine od kuhanja.

4. Prebacite tjesteninu s graškom u tavu s pancetom te dobro promiješajte na niskoj temperaturi. Dodajte crème fraîche te miješajte dok se ne rastopi, uz dodavanje jedne ili dvije velike žlice tekućine od kuhanja ne bi li se razrijedilo ako je potrebno. Ubacite riccotu, uz nježno miješanje. Kušajte i ako je potrebno, dodatno začinite.

5. Poslužite tjesteninu vruću, poškropljenu s malo maslinova ulja. 

Sastojci

  • Sastojci200 g suhe tjestenine farfalle 125 g dimljene pancete na trakice 1 češanj češnjaka 100 g zamrznutog graška 3 žlice crème fraîchea 125 g sira ricotta maslinovo ulje za škropljenje morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema