Falafel smotuljak od batata i slanutka

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj. 

Sastojci

  • 700 g batata
  • 15 g mljevenog kumina
  • 15 g mljevenog korijandera
  • 5 g mljevenog cimeta
  • 10 g sitno sjeckanog lišća peršina
  • 7 g kajenske paprike
  • Sok i korica polovice limuna
  • 125 g brašna
  • 1 češanj češnjaka (zdrobljen)
  • 200 g slanutka (ručno zgnječenog)
  • 10 g sjeckane metvice
  • 50 g sjemenki sezama za uvaljati
  • Umak
  • 100 g tahina
  • 150 g jogurta
  • 1 limun (sok)
  • 15 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Tabbouleh
  • 200 g rajčice (bez sjemenki i nasjeckane na kockice)
  • 200 g krastavca (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
  • 200 g skuhane quinoe 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 limuna (korica i sok)
  • 50 g sjeckanih listova peršina
  • 25 g sjeckane metvice
  • Za posluživanje
  • 6 lepinja
  • ljuti umak
  • Narezana zelena salata

Priprema

  • 1. Ispecite batat na 180C oko 30 – 40 minuta dok ne postane mekan. Ohladite ga s kožom, a zatim ga ogulite.
  • 2. Stavite ga zajedno sa svime ostalim i izmiješajte vilicom.
  • 3. Zarolajte u kuglice od po 50g te ih uvaljajte u sjemenke sezama te pecite 10-12 minuta na 180C.
  • 4. Umak – istucite sve sastojke zajedno dok umak ne postane gladak.
  • Tabbouleh
  • 1. pomiješajte sve sastojke zajedno.
  • 2. Zagrijte lepinje, žlicom dodajte tabbouleh , zatim salatu, falafele pa umak i ljuti umak te zamotajte.

Povezani recepti

Vidi sve