Opis
Ispecite batat na 180C oko 30 – 40 minuta dok ne postane mekan. Ohladite ga s kožom, a zatim ga ogulite.
Stavite ga zajedno sa svime ostalim i izmiješajte vilicom.
Zarolajte u kuglice od po 50g te ih uvaljajte u sjemenke sezama te pecite 10-12 minuta na 180C.
Umak – istucite sve sastojke zajedno dok umak ne postane gladak.
Tabbouleh – pomiješajte sve sastojke zajedno.
Zagrijte lepinje, žlicom dodajte tabbouleh , zatim salatu, falafele pa umak i ljuti umak te zamotajte.
Sastojci
Sastojci
- 700 g batata
- 15 g mljevenog kumina
- 15 g mljevenog korijandera
- 5 g mljevenog cimeta
- 10 g sitno sjeckanog lišća peršina
- 7 g kajenske paprike
- Sok i korica polovice limuna
- 125 g brašna
- 1 češanj češnjaka (zdrobljen)
- 200 g slanutka (ručno zgnječenog)
- 10 g sjeckane metvice
- 50 g sjemenki sezama za uvaljati
Umak
- 100 g tahina
- 150 g jogurta
- 1 limun (sok)
- 15 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Tabbouleh
- 200 g rajčice (bez sjemenki i nasjeckane na kockice)
- 200 g krastavca (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
- 200 g skuhane quinoe
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 limuna (korica i sok)
- 50 g sjeckanih listova peršina
- 25 g sjeckane metvice
Za posluživanje
- 6 lepinja
- ljuti umak
- Narezana zelena salata