Falafel smotuljak od batata i slanutka

Falafel smotuljak od batata i slanutka

Opis

Ispecite batat na 180C oko 30 – 40 minuta dok ne postane mekan. Ohladite ga s kožom, a zatim ga ogulite.

Stavite ga zajedno sa svime ostalim i izmiješajte vilicom.

Zarolajte u kuglice od po 50g te ih uvaljajte u sjemenke sezama te pecite 10-12 minuta na 180C.

Umak – istucite sve sastojke zajedno dok umak ne postane gladak.

Tabbouleh – pomiješajte sve sastojke zajedno.

Zagrijte lepinje, žlicom dodajte tabbouleh , zatim salatu, falafele pa umak i ljuti umak te zamotajte. 

Sastojci

Sastojci

  • 700 g batata
  • 15 g mljevenog kumina
  • 15 g mljevenog korijandera
  • 5 g mljevenog cimeta
  • 10 g sitno sjeckanog lišća peršina
  • 7 g kajenske paprike
  • Sok i korica polovice limuna
  • 125 g brašna
  • 1 češanj češnjaka (zdrobljen)
  • 200 g slanutka (ručno zgnječenog)
  • 10 g sjeckane metvice
  • 50 g sjemenki sezama za uvaljati

Umak

  • 100 g tahina
  • 150 g jogurta
  • 1 limun (sok)
  • 15 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tabbouleh

  • 200 g rajčice (bez sjemenki i nasjeckane na kockice)
  • 200 g krastavca (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
  • 200 g skuhane quinoe
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 limuna (korica i sok)
  • 50 g sjeckanih listova peršina
  • 25 g sjeckane metvice

Za posluživanje

  • 6 lepinja
  • ljuti umak
  • Narezana zelena salata

Povezani recepti