Esquites

Za pripremu

Zagrijete maslac s uljem u velikoj posudi ili staklenom kalupu na srednje jakoj vatri. Kada se maslac rastopi i počne se pjeniti, dodajte nasjeckani čili i krčkajte jednu minutu, uz redovito miješanje sve dok ne omekša.

Dodajte kukuruz i krčkajte još par minuta. Prelijte vodu preko smjese s kukuruzom pa dodajte nasjeckani svježu ili osušenu meksičku lobodu i posolite. Promiješajte i prokrčkajte, poklopite, smanjite vatru na srednje-nisku i kuhajte 12 do 14 minuta kako bi se kukuruz skuhao do kraja. Isključite vatru. Kukuruz može ostati u posudi par sati. 

Poslužite kukuruz u šalicama ili malim posudama. Neka gosti sami dodaju sok od svježe limete, majonezu ili meksičko vrhnje, sir, mljevenu čili papričicu i sol.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 1 žlica šafranikinog ili kukuruznog ulja
  • 1 serrano ili jalapeño čili ili više prema ukusu, nasjeckan, sa ili bez sjemenki
  • 1 kg svježih zrna kukuruza, iz otprilike 12 klipova
  • ½ l vode
  • 2 žlice svježih sjeckanih listova lobode ili 1 žličice sušenih (zamjena može biti korijander, koji daje drukčiji okus, ali isto može poslužiti!)
  • 1 žličice grube morske soli ili prema ukusu
  • 2 limete, raščetvorene, opcija za ukrašavanje
  • 118 ml majoneze ili meksičkog vrhnja, opcija za ukrašavanje
  • 64 g izmrvljenog svježeg sira cotija ili blagog feta sira, opcija za ukrašavanje
  • Osušena i mljevena piquín čili papričica, opcija za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve