Esquites
Recept iz: Pati Jinich
Za pripremu
Zagrijete maslac s uljem u velikoj posudi ili staklenom kalupu na srednje jakoj vatri. Kada se maslac rastopi i počne se pjeniti, dodajte nasjeckani čili i krčkajte jednu minutu, uz redovito miješanje sve dok ne omekša.
Dodajte kukuruz i krčkajte još par minuta. Prelijte vodu preko smjese s kukuruzom pa dodajte nasjeckani svježu ili osušenu meksičku lobodu i posolite. Promiješajte i prokrčkajte, poklopite, smanjite vatru na srednje-nisku i kuhajte 12 do 14 minuta kako bi se kukuruz skuhao do kraja. Isključite vatru. Kukuruz može ostati u posudi par sati.
Poslužite kukuruz u šalicama ili malim posudama. Neka gosti sami dodaju sok od svježe limete, majonezu ili meksičko vrhnje, sir, mljevenu čili papričicu i sol.
Sastojci
- Sastojci
- 2 žlice neslanog maslaca
- 1 žlica šafranikinog ili kukuruznog ulja
- 1 serrano ili jalapeño čili ili više prema ukusu, nasjeckan, sa ili bez sjemenki
- 1 kg svježih zrna kukuruza, iz otprilike 12 klipova
- ½ l vode
- 2 žlice svježih sjeckanih listova lobode ili 1 žličice sušenih (zamjena može biti korijander, koji daje drukčiji okus, ali isto može poslužiti!)
- 1 žličice grube morske soli ili prema ukusu
- 2 limete, raščetvorene, opcija za ukrašavanje
- 118 ml majoneze ili meksičkog vrhnja, opcija za ukrašavanje
- 64 g izmrvljenog svježeg sira cotija ili blagog feta sira, opcija za ukrašavanje
- Osušena i mljevena piquín čili papričica, opcija za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Enchilade s račićima u bogatom umaku od rajčica
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete