Engleska pita od badema

Engleska pita od badema

Opis

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C (350 °F/plin 4). Zatim maslacem premažite strane kalupa, a dno obložite okruglim papirom za pečenje.
2. U velikoj zdjeli ili u posudi električnog stajaćeg miksera kremasto umiješajte maslac dok ne omekša. Dodajte šećer i tucite dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu.
3. U maloj posudi nekoliko sekundi tucite jaja i esenciju ili ekstrakt badema ili dok se sve ne poveže. Zatim u kremastu smjesu s maslacem uz stalno miješanje dodajte jaja.
4. Zatim umiješajte mlijeko te dodajte brašno i mljevene bademe. Umiješajte ih pažljivo tek toliko da se stope sa smjesom.
5. Zatim dodajte maline i nježno ih umiješajte kako ih ne biste previše zgnječili. Prebacite maslac u pripremljeni kalup i odozgo rasporedite bademe u listićima.
6. Pecite 50-55 minuta ili dok čačkalica kojom ćete probiti središte biskvita ne izađe suha. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi u kalupu 10 minuta.
7. Uz pomoć malog, oštrog noža odvojite rubove, zatim biskvit pažljivo izvadite iz kalupa i stavite ga na žičanu rešetku da se ohladi do kraja prije nego što ga prebacite na pladanj za posluživanje.
8. Pospite šećerom u prahu. Poslužite s nježno tučenim vrhnjem, ako želite, ili ukrasite svježim malinama.

Sastojci

  • 150 g maslaca
  • omekšanog
  • plus dodatno za mašćenje
  • 150 g finog šećera
  • 2 jaja
  • nekoliko kapljica (ne više od 1/8 čajne žličice) esencije ili ekstrakta badema
  • 50 ml mlijeka
  • 150 g prosijanog brašna s praškom za pecivo
  • 150 g mljevenih badema
  • 150 g svježih ili odmrznutih malina
  • 25 g badema u listićima
  • šećer u prahu za posipanje
  • nježno tučeno vrhnje i svježe maline
  • za dekoraciju
  • kalup za pečenje promjera 20 sa 6 cm

Povezani recepti