Endivija sa slaninom i jajima
Recept iz: Donal Skehan
Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite slaninu 2–3 minute na srednjoj do jakoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite žlicom s prorezima i odložite. Pržite kruh na masnoći slanine dok ne postane hrskav pa ga ocijedite na kuhinjskom papiru.
Stavite endiviju u zdjelu za salatu i dodajte slaninu i hrskavi kruh.
Umiješajte ocat sa senfom i taragonom i dodajte soli i papra, zatim umiješajte maslinovo ulje za preljev.
U malom loncu zakuhajte vodu pa smanjite do laganog ključanja. Razbijajte jaja i jedno po jedno ubacujte ravno u ključajuću vodu; poširajte ih 2–3 minute tako da su bjelanjci kuhani, a žutanjci još tekući. Vadite ih žlicom s prorezima i pustite de se ocijede na kuhinjskom papiru.
Prelijte salatu pripremljenim preljevom. Podijelite je na četiri tanjura i pokrijte poširanim jajem. Pospite vlascem i poslužite.
Sastojci
- 1 žlica maslinova ulja
- 200 g kriški dimljene slanine
- 2 kriške kruha s kvascem, u kockicama od 1 cm
- 150–200 g endivije (frisée) salate, pokidane na komade
- 2 žlice bijeloga vinskog octa
- 1 žličica senfa Dijon
- 1 žlica nasjeckanog taragona
- 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 4 velika domaća jaja
- 2 žlice vlasca, nasjeckanog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom