Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite slaninu 2–3 minute na srednjoj do jakoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite žlicom s prorezima i odložite. Pržite kruh na masnoći slanine dok ne postane hrskav pa ga ocijedite na kuhinjskom papiru.

Stavite endiviju u zdjelu za salatu i dodajte slaninu i hrskavi kruh.

Umiješajte ocat sa senfom i taragonom i dodajte soli i papra, zatim umiješajte maslinovo ulje za preljev.

U malom loncu zakuhajte vodu pa smanjite do laganog ključanja. Razbijajte jaja i jedno po jedno ubacujte ravno u ključajuću vodu; poširajte ih 2–3 minute tako da su bjelanjci kuhani, a žutanjci još tekući. Vadite ih žlicom s prorezima i pustite de se ocijede na kuhinjskom papiru.

Prelijte salatu pripremljenim preljevom. Podijelite je na četiri tanjura i pokrijte poširanim jajem. Pospite vlascem i poslužite.

Sastojci

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 200 g kriški dimljene slanine
  • 2 kriške kruha s kvascem, u kockicama od 1 cm
  • 150–200 g endivije (frisée) salate, pokidane na komade
  • 2 žlice bijeloga vinskog octa
  • 1 žličica senfa Dijon
  • 1 žlica nasjeckanog taragona
  • 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 4 velika domaća jaja
  • 2 žlice vlasca, nasjeckanog

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve