Ekleri s crvenim voćem

Ekleri s crvenim voćem

Opis

Priprema

 

Kuhano tijesto

Pećnicu zagrijte na 210 ºC. U lončiću prokuhajte mlijeko, vodu i maslac. Sklonite s vatre i špatulom umiješajte brašno. Miješajte dok ne dobijete kuglu. Lončić ponovno stavite na vatru i, uz miješanje, zagrijavajte dok iz tijesta ne iziđe masnoća. Tijesto stavite u zdjelu i dodajte jaja, jedno po jedno, te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite trakice dužine oko 5 cm. Pecite trakice u pećnici oko 30 minuta tako da postanu zlatnosmeđe boje i ostavite ih u pećnici da se ohlade.

 

Krema od vanilije

Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. U lončiću prokuhajte mlijeko, srž vanilije i pola količine šećera. Jaja istucite s preostalim šećerom te umiješajte brašno. U smjesu s jajima umiješajte malo mlijeka, vratite natrag u lončić i dobro promiješajte. Slastičarsku kremu prokuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute. Isperite lim za pečenje hladnom vodom, izlijte kremu na lim, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.

 

Eklere prepolovite po duljini.

 

Glazura

Sok cikle pomiješajte sa šećerom u prahu. Gornju polovicu eklera premažite glazurom i ostavite da se stvrdne.

 

S pomoću miksera promiješajte maslac i šećer u prahu tako da dobijete prozračnu smjesu, a potom dodajte slastičarsku kremu. Kremu od vanilije stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Kremu s maslacem istisnite na dno eklera. Očistite voće i stavite ga na eklere. Prekrijte gornjom polovicom.

 

Sastojci

Kuhano tijesto

  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • prstohvat soli

Krema od vanilije

  • Pola mahune vanilije
  • 250 ml mlijeka
  • 75 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica brašna
  • 250 g maslaca
  • 30 g šećera u prahu

Crveno voće

  • 125 g malina
  • 125 g kupina
  • 100 g borovnica

Glazura

  • 2 žlice soka cikle
  • 300 g šećera u prahu

Dodatne potrepštine

  • Papir za pečenje
  • lim za pečenje
  • vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom

Povezani recepti