Ekleri s crvenim voćem

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Kuhano tijesto
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • Krema od vanilije
  • Pola mahune vanilije
  • 250 ml mlijeka
  • 75 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica brašna
  • 250 g maslaca
  • 30 g šećera u prahu
  • Crveno voće
  • 125 g malina
  • 125 g kupina
  • 100 g borovnica
  • Glazura
  • 2 žlice soka cikle
  • 300 g šećera u prahu
  • Dodatne potrepštine
  • Papir za pečenje
  • lim za pečenje
  • vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom

Priprema

  • Kuhano tijesto
  • 1. Pećnicu zagrijte na 210 ºC.
  • 2. U lončiću prokuhajte mlijeko, vodu i maslac.
  • 3. Sklonite s vatre i špatulom umiješajte brašno.
  • 4. Miješajte dok ne dobijete kuglu. Lončić ponovno stavite na vatru i, uz miješanje, zagrijavajte dok iz tijesta ne iziđe masnoća. Tijesto stavite u zdjelu i dodajte jaja, jedno po jedno, te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • 5. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim nastavkom.
  • 6. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite trakice dužine oko 5 cm.
  • 7. Pecite trakice u pećnici oko 30 minuta tako da postanu zlatnosmeđe boje i ostavite ih u pećnici da se ohlade.
  • Krema od vanilije
  • 1. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
  • 2. U lončiću prokuhajte mlijeko, srž vanilije i pola količine šećera. Jaja istucite s preostalim šećerom te umiješajte brašno.
  • 3. U smjesu s jajima umiješajte malo mlijeka, vratite natrag u lončić i dobro promiješajte.
  • 4. Slastičarsku kremu prokuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute. Isperite lim za pečenje hladnom vodom, izlijte kremu na lim, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.
  • 5. Eklere prepolovite po duljini.
  • Glazura
  • 1. Sok cikle pomiješajte sa šećerom u prahu.
  • 2. Gornju polovicu eklera premažite glazurom i ostavite da se stvrdne.
  • 3. S pomoću miksera promiješajte maslac i šećer u prahu tako da dobijete prozračnu smjesu, a potom dodajte slastičarsku kremu. Kremu od vanilije stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Kremu s maslacem istisnite na dno eklera. Očistite voće i stavite ga na eklere. Prekrijte gornjom polovicom.

Povezani recepti

Vidi sve