Ekleri s crvenim voćem
Recept iz: Rudolph van Veen

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Kuhano tijesto
- 100 ml mlijeka
- 100 ml vode
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- 4 jaja
- prstohvat soli
- Krema od vanilije
- Pola mahune vanilije
- 250 ml mlijeka
- 75 g šećera
- 2 jaja
- 1 žlica brašna
- 250 g maslaca
- 30 g šećera u prahu
- Crveno voće
- 125 g malina
- 125 g kupina
- 100 g borovnica
- Glazura
- 2 žlice soka cikle
- 300 g šećera u prahu
- Dodatne potrepštine
- Papir za pečenje
- lim za pečenje
- vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom
Priprema
- Kuhano tijesto
- 1. Pećnicu zagrijte na 210 ºC.
- 2. U lončiću prokuhajte mlijeko, vodu i maslac.
- 3. Sklonite s vatre i špatulom umiješajte brašno.
- 4. Miješajte dok ne dobijete kuglu. Lončić ponovno stavite na vatru i, uz miješanje, zagrijavajte dok iz tijesta ne iziđe masnoća. Tijesto stavite u zdjelu i dodajte jaja, jedno po jedno, te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- 5. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim nastavkom.
- 6. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite trakice dužine oko 5 cm.
- 7. Pecite trakice u pećnici oko 30 minuta tako da postanu zlatnosmeđe boje i ostavite ih u pećnici da se ohlade.
- Krema od vanilije
- 1. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
- 2. U lončiću prokuhajte mlijeko, srž vanilije i pola količine šećera. Jaja istucite s preostalim šećerom te umiješajte brašno.
- 3. U smjesu s jajima umiješajte malo mlijeka, vratite natrag u lončić i dobro promiješajte.
- 4. Slastičarsku kremu prokuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute. Isperite lim za pečenje hladnom vodom, izlijte kremu na lim, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.
- 5. Eklere prepolovite po duljini.
- Glazura
- 1. Sok cikle pomiješajte sa šećerom u prahu.
- 2. Gornju polovicu eklera premažite glazurom i ostavite da se stvrdne.
- 3. S pomoću miksera promiješajte maslac i šećer u prahu tako da dobijete prozračnu smjesu, a potom dodajte slastičarsku kremu. Kremu od vanilije stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Kremu s maslacem istisnite na dno eklera. Očistite voće i stavite ga na eklere. Prekrijte gornjom polovicom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća