Ekleri s crvenim voćem

Način pripreme:

1. Za pareno tijesto rastopite maslac u loncu s vodom. Čim smjesa proključa, dodajte odjednom brašno i miješajte dok ne nastane kugla tijesta, oko 5 minuta.

2. Prebacite tijesto u posudu i dodajte jedno po jedno jaje, poslije svakog snažno miješajući, da se upije u tijesto.

3. Pareno tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu s glatkim krajem – promjera 7 cm. U lim, pokriven papirom za pečenje, istisnite kugle od tijesta, dovoljno udaljene jednu od druge. Vlažnim prstom lagano pritisnite vrhove kugli. Eklere pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 196 stupnjeva 30 minuta.

4. Za kremu u posudu stavite naribanu srčiku štapića vanilije, žumanjke i pola količine šećera. Smjesu miješajte na pari dok žumanjci ne posvijetle. U drugoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom, mikserom, dok ne nastaje pjena. Istucite vrhnje.

5. Istučenim žumanjcima dodajte prethodno namočenu želatinu, nakon što ste je procijedili. Promiješajte. Promiješajte i mascarpone koji treba biti sa sobne temperature i dodajte ga žumanjcima. Snažno miješajte pjenjačom. Dodajte pjenu od bjelanjaka, u navratima, oprezno miješajući špatulom. Na kraju dodajte istučeno vrhnje, promiješajte. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu.

6. Odrežite poklopce eklera nazubljenin nožem. Eklere napunite kremom. Po njoj rasporedite malo voća – borovnica, jagoda, malina, ribizla. Izrežite cvjetiće iz fondana posebnim rezalicom i stavite jedan cvjetić na voće. Poklopite eklere i poklopce pospite šećerom u prahu.

Sastojci

  • Za pareno tijesto200 ml vode 100 g maslaca 100 g brašna 4 jajaZa kremu4 listića želatine 100 ml tekućeg vrhnja 2 štapića vanilije 5 žumanjka 100 g šećera 4 bjelanjka 250 g mascarponeaDodatno500 g crvenog voća fondan šećer u prahu za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve