Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za klasične eklera sa voćnim dodatkom.

 

Sastojci

  • 1.5 šalica šećera
  • 220 g maslaca
  • sok od 6 limuna
  • 2 žlice naribane kore od limuna
  • 6 jajaZa tijesto
  • 0.5 šalice vode
  • 60 g maslaca
  • 385 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • 0.5 ekstrakta od vanilije
  • 2 jaja
  • 0.5 šalice narezanih badema
  • 2 šalice tučenog vrhnja
  • 1 šalica kreme od limuna
  • 24 jagode

Priprema

  • 1. Kako biste pripremili kremu od limuna, ulijte u lonac s dvostrukim dnom malo vode i ostavite da prokuha. Na lonac postavite staklenu posudu i u nju stavite šećer, maslac narezan na kockice, naribanu limunovu koru i sok od limuna. Miješajte smjesu na nižoj temperaturi dok se ne rastopi. Odvojeno, u drugoj posudi, istucite jaja. Dodajte ih ostalim sastojcima, pažljivo, neprestano miješajući. Nastavite miješati drvenom kuhačom još 3-5 minuta dok se smjesa ne zgusne. Procijedite kremu kroz cjediljku i raspodijelite u staklenke. Možete je čuvati u hladnjaku nekoliko tjedana.
  • 2. Za tijesto ulijte vodu u lonac i dodajte maslac, narezan na kockice. Rastopite maslac na srednjoj temperaturi miješajući s vremena na vrijeme. Stavite brašno odjednom i miješajte drvenom kuhačom 1 minutu.
  • 3. Smjesu prenesite u posudu i dodajte ekstrakt vanilije i prašak za pecivo. Istucite smjesu mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući.
  • 4. Veliki plitki lim prekrijte papirom za pečenje. Iscrtajte krug promjera 22 cm na papiru i okrenite naopako. Prebacujte tijesto vilicom tako da oblikujete vijenac po iscrtanom krugu. Zagladite tijesto vilicom. Pospite narezanim bademima ili u listićima. Ispecite ekler u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 15 minuta. Isključite pećnicu i ostavite ekler da se unutra hladi oko 15 minuta.
  • 5. Istucite vrhnje dok ne nastanu tvrdi vrhovi. Dodajte u kremu od limuna i pažljivo miješajte.
  • 6. Razrežite ohlađeni ekler na dva dijela po horizontali s pomoću nazubljenog noža. Nanesite kremu u debelom sloju na donji dio eklera. Poredajte jagode narezane na polovice i poklopite gornjim dijelom eklera. Pospite šećerom u prahu.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve