Opis

Pećnicu zagrijte na 180°C, u kalup za 12 mini kolača stavite papirnate košarice.

U zdjelu električnog miksera s nastavkom za miješanje stavite brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Dodajte mekani maslac i miksajte na sporoj brzini dok smjesa ne dobije teksturu krušnih mrvica.

U srednje velikoj zdjeli zajedno miksajte mlijeko, jaja, ulje i pastu od vanilije. Smjesu postupno ulijte u mješavinu s brašnom, zatim polako povećavajte brzinu miksanja dok se svi sastojci ne sjedine. Također, s vremena na vrijeme sastružite stranice zdjele.

Kada se sve sjedini, smjesu jednakomjerno rasporedite u 5 manjih zdjela. U svaku zdjelu stavite boju za hranu (stavite različitu boju za hranu u svaku zdjelu). Svaku smjesu stavite u zasebnu dresir vrećicu. Naizmjenice stavljajte obojane smjese u papirnate košarice, sve dok one nisu ¾ napunjene.

Pecite u pećnici 25 minuta ili dok čačkalica koju zabodete u sredinu kolačića ne izađe čista. Zatim izvadite i ostavite da se hlade na rešetci.

Alatom za vađenje korijena jabuke izvadite sredinu (do pola) iz svakog kolačića. Maknite (ili pojedite) odstranjene dijelove. Sredinu sve do vrha napunite šarenim mrvicama za posipanje.

Električnim mikserom u zdjeli istucite maslac sve dok ne poblijedi. Postupno dodajte šećer u prahu i mlijeko, neprestano miješajući sve dok se ne sjedini. Dodajte aromu za okus.

Kremu od maslaca podijelite u 5 malih zdjelica i dodajte drugu boju za hranu u svaku zdjelicu, dobro promiješajte. Kremu zatim prebacite u 5 dresir vrećica.

Pravokutnik plastične folije veličine 30 cm položite na površinu, na nju istisnite kremu u bojama jednu do druge, otprilike 20 cm duge crte. Zatim zarolajte plastičnu foliju da se formira “kobasica”. Zavrnite krajeve i odrežite jedan kraj. Napravite još jednu istu kobasicu. Stavite kobasicu u dresir vrećicu s nazubljenim nastavkom i istisnite kremu radeći kružne pokrete.

Sastojci

  • 300g brašna
  • 220g sitnog šećera (kotač)
  • 2 ¼ žličice praška za pecivo
  • 100g maslaca
  • 180ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 125ml biljnog ulja
  • 1 ½ tsp paste od vanilije
  • 2 žlice ružičaste, ljubičaste, žute i zelene boje
  • za hranu
  • 90g šarenih mrvica za posipanje

Krema

  • 250g maslaca, mekog
  • 360g šećera u prahu, prosijanog
  • 30 ml mlijeka
  • 2 žličice arome zvakače gume
  • 1 žličica ružičaste, ljubičaste, žute i zelene boje
  • za hranu
  • ½ žličice plave boje za hranu

Povezani recepti